Lezing over Astrofotografie

5 maart 2009 om 00:00 Nieuws

REGIO - Amateur-astronoom Peter Pulles geeft op uitnodiging van Sterrenvereniging Christiaan Huygens op vrijdag 13 maart een lezing over Astrofotografie. In het kader van het internationaal jaar van de sterrenkunde heeft sterrenkundevereniging Christiaan Huygens besloten de lezingen van 2009 open te stellen voor het publiek. De lezing van Pulles in het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard is de tweede in de reeks van de sterrenvereniging.

Peter Pulles toont zijn astrofotoresultaten van de afgelopen jaren. Hij doe dat in de vorm van enkele "media-shows" met beeld, animatie en muziek, die met de beamer op het grote scherm getoond worden. In de presentatie van 2008 zullen relatief veel opnamen zitten die gemaakt zijn met bescheiden apparatuur, bijvoorbeeld alleen een fotocamera met lens op statief en dus geen een telescoop. Deze eenvoudige manier van astrofotografie is nog steeds de beste basis om met astrofotografie te beginnen. Het is aansprekend voor beginners terwijl de vaak erg sfeervolle plaatjes ook voor gevorderden mooi en stimulerend blijven. Maar ook foto's van zijn huidige apparatuur zullen niet ontbreken. Na afloop wisselt hij graag met de aanwezige van gedachten over diverse thema's.

Peter is naast een gedreven amateur-astronoom ook in het bezit van een eigen sterrenwacht in Arkel. Meer over Peters activiteiten is te zien op http://ecliptica.org/.

De zaal is open vanaf 20.00 uur, de lezing begint om 20.30 uur en de toegang is gratis.

advertentie
advertentie