‘Deltalaan is veilig ingericht’

5 maart 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Een 86-jarige vrouw uit Sliedrecht is donderdagavond 26 februari rond 19.15 uur aangereden op de Deltalaan (ter hoogte van de Rijnstraat). Ze liep verwondingen op aan been en hoofd en is in zeer zorgwekkende toestand naar een ziekenhuis in Rotterdam gebracht. Twee dagen later overleed de vrouw aan haar verwondingen. Een bewoner van de Deltalaan laat via een venijnige reactie op de website van Het Kompas Sliedrecht weten dat het zebrapad onvoldoende is belicht. Volgens verkeerswethouder Remco van der Ven is dat een conclusie die geen hout snijdt: ,,Bij alle voetgangersoversteekplaatsen in het dorp staat een lichtmast, die van extra zware lampen is voorzien. De Deltalaan is veilig ingericht. Tegen automobilisten die onveilig rijden is echter niets opgewassen. Voorop gesteld dat we allemaal mens zijn en dat iedereen een foutje kan maken. Wat vorige week is gebeurd is natuurlijk ontzettend tragisch.”

Of in dit geval sprake is van onveilig rijgedrag is (nog) niet bekend. De politie onderzoekt op het moment van schrijven (woensdagmorgen) nog altijd de toedracht van het dodelijk ongeval. De 86-jarige vrouw werd geraakt door een personenauto, die werd bestuurd door een 28-jarige vrouw uit Dordrecht. Ze werd aangehouden en naar het politiebureau aan de Rijnstraat overgebracht. De automobiliste is na verhoor in vrijheid gesteld. Op de plaats van de aanrijding is naast een ambulance ook een Mobiel Medisch Team ter plaatse gekomen. Ook de verkeersongevalsspecialisten van de Regionale Verkeersondersteuning zijn voor onderzoek ter plaatse gekomen. De Deltalaan was ter hoogte van de Rijnstraat ongeveer anderhalf uur deels afgesloten. Het verkeer werd daardoor omgeleid.

Volgens een woordvoerster van de politie wordt de Deltalaan als hoofdontsluitingsweg aangemerkt en worden om die reden regelmatig snelheidscontroles gehouden. Volgens de persoon die op de website heeft gereageerd baart het hem/haar zorgen dat vaak met enorme snelheid over deze doorgaande weg wordt gereden. ,,Wat ik vreemd vind is dat men zich wel druk maakt om een bord voor overstekende katten en dat dit niet belangrijk wordt geacht. Voor het slachtoffer is het helaas te laat.” Hij/zij schrijft al enige tijd geleden te hebben aangeklopt bij zowel de gemeente als de politie. ,,De aangeschreven instanties vonden het niet noodzakelijk hier iets tegen te doen. Waarschijnlijk moeten er eerst ongelukken gebeuren.”

advertentie
advertentie