Wie wordt de schaakkampioen van de Alblasserwaard?

6 maart 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Dit jaar vindt voor de negenentwintigste keer het grote schaaktoernooi om het kampioenschap van de Alblasserwaard plaats. Alle regionale 'grootmeesters' zullen zich verzamelen op 21 maart in de bovenzaal van bar De Huifkar (Kerkbuurt 138), waar het seniorentoernooi begint om 9.45 uur. De jeugd speelt in het Denksportcentrum aan de Jan Steenstraat 2, op een steenworp afstand van De Huifkar.

Schaakvereniging Sliedrecht neemt voor de tweeëntwintigste keer de organisatie voor haar rekening en krijgt daarbij medewerking van sponsors De Groot Schagen en Etos Koppelaar.

Het toernooi zal bestaan uit een competitie voor senioren- en junioren (tot en met 16 jaar). De senioren werken in groepen van acht spelers een halve competitie af, waarbij de bedenktijd twintig minuten per persoon per partij zal bedragen. De senioren worden naar sterkte ingedeeld, waarbij voor huisschakers een aparte groep wordt gevormd.

De Alblasserwaardse jeugd speelt minimaal zeven ronden, waarbij de bedenktijd afhankelijk is van het aantal deelnemers. De jeugd zal worden ingedeeld in minstens twee groepen.

Het inschrijfgeld bedraagt voor spelers van het seniorentoernooi € 6,00 en voor jeugdspelers € 4,00.

Belangstellenden, clubschakers en huisschakers kunnen zich telefonisch aanmelden tot uiterlijk 19 maart bij Jerry van Rekom: 0184 - 411212, bij Mark van Hulst: 078-6300400, of per e-mail via alblasserwaard@schakendsliedrecht.nl. Daarbij moet wel de speelsterkte vermeld worden. Mensen met vragen kunnen terecht bij bovengenoemde personen of op de site www.schakendsliedrecht.nl.

advertentie
advertentie