Net geen finaleplaats voor dames turnselectie van Synergos

8 maart 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT/AMSTERDAM - De turnsters van Synergos Lianne Zoutendijk, Marieke Visser en Iris Struijk zijn onlangs naar Amsterdam geweest voor de halve finale van de individuele wedstrijd (vierde divisie). De meiden hielden hun zenuwen aardig onder bedwang, ook al was het voor Marieke de eerste keer dat zij meedeed aan deze halve finale. Iris had de beste papieren voor een finaleplaats, maar kwam uiteindelijk slechts een tiende tekort.

Samen met Lianne begon zij op balk. Lianne kreeg een hoog cijfer: 8.850. Een goed begin, waarmee de hoop werd gevestigd op plaatsing voor de finale. Marieke startte iets minder hoog met een 7.950. Daarna kwamen nog de onderdelen vloer, sprong en brug aan bod. Ze deden het allebei prima en haalden mooie cijfers. Lianne was erg tevreden met een 7.0 voor brug. De eindscores waren voor Lianne 32.350 en voor Marieke 30.850, wat resulteerde in een 14e en een 32e plaats.

Voor Iris was het vooral een spannende wedstrijd, omdat zij goede kansen maakte om zich te plaatsen voor de finale. Op sprong haalde ze een 8.5. Brug viel wat tegen, met een 7.950, waardoor haar score 33 rond kwam. Dit bleek uiteindelijk net een tiende punt te weinig voor een plaatjes bij de finalisten. Ze moest genoegen nemen met een negende plaats.

advertentie
advertentie