Sliedrecht Sport hoopt op bekerstunt tegen Alterno

11 maart 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Na het verloren bekerduel met DROS/Alterno hebben de volleybalsters van Sliedrecht Sport snel afgerekend met de kater en het daaropvolgend competitie duel tegen Longa’59 met ruime cijfers gewonnen: 3-0. Na een veelbewogen week stonden alle neuzen van de selectie van Saskia van Hintum weer dezelfde kant op en verdedigde de ploeg met verve de huidige derde plaats op de ranglijst.

De teleurstelling van de verloren eerste halve finale wedstrijd in Apeldoorn was in een uitvoerige praatsessie op donderdag definitief weggestopt. Een echte verklaring voor de 3-0 nederlaag bij Alterno werd niet gevonden. Ook de tegen Longa’59 uitblinkende Pamela Domselaar kon desgevraagd de reden niet geven. ,,Wij hadden het gewoonweg niet in die wedstrijd en wij speelden tegen een Alterno in topvorm. Maar wij zijn ervan overtuigd dat het nog niet is beslist. Wij zullen er volgende week woensdag vol voor gaan. Er zijn wel vaker gekke dingen gebeurd in De Stoep.“

Daarover kunnen teams als Volco en AMVJ ruimschoots meepraten. Ook zij kwamen in het verleden met een ruime marge naar De Stoep en gingen vervolgens in een kolkende heksenketel ten onder. Hoop doet dus leven en met die positieve instelling pakte Sliedrecht Sport het karwei tegen Longa’59 dan ook aan. Vanaf de eerste service werd de voormalige landskampioen uit Lichtenvoorde onder druk gezet. Met de nodige servicedruk werd de pass bij Longa’59 dermate ontregeld, dat bij een 20-12 tussenstand een forse eerste setwinst in de maak leek. Een prima opslagserie van Kim Renkema bracht Longa’59 nog wel dichterbij. De setwinst liet Sliedrecht Sport zich echter niet meer ontglippen: 25-20. In de tweede set ging de score langere tijd gelijk op en bij 16-15 bleef de hoop bij Longa’59 nog levend. Fanny Lafeber maakte echter met een aantal daverende sprongservices hier een definitief einde aan: 25-16.

Het aanvankelijk niet groots maar degelijk opererend Sliedrecht Sport verzuimde in de derde set snel en gedecideerd de wedstrijd af te sluiten. In een rommelige slotfase kreeg Longa’59 bij 25-26 zelfs nog een setpoint, maar een extra set bleef uiteindelijk uit: 30-28.

Komende zaterdag krijgt Sliedrecht Sport hekkensluiter GTI-Nesselande op bezoek. Sliedrecht Sport is in deze wedstrijd favoriet en zal qua zelfvertrouwen een goede basis willen leggen voor de ultieme match van woensdag 18 maart. Winst op Nesselande houdt Sliedrecht Sport volledig in de race voor de derde plaats, die het momenteel met verve verdedigd. Twee punten bedraagt de voorsprong op achtervolger VC Weert, dat een lastige uitwedstrijd tegen Alterno winnend dient af te sluiten. Hetzelfde Alterno, dat vier dagen daarna een voorsprong van 21 punten verdedigt om zich te kunnen plaatsen voor de bekerfinale. Als Sliedrecht Sport erin slaagt drie sets te winnen en Alterno niet boven een totaal puntenaantal van 53 uit te laten komen, zou het dak in sporthal De Stoep er wel eens af kunnen gaan.

advertentie
advertentie