Fel strijdend Sliedrecht krijgt onvoldoende loon naar werken

11 maart 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Lichte teleurstelling overheerste afgelopen zaterdagmiddag in kleedkamer 6, waar een met een tomeloze inzet strijdend Sliedrecht ondanks een groot veldoverwicht niet tot scoren wist te komen: 0-0. Tegenstander Ameide kon daardoor in de degradatiestrijd de marge van drie punten ten opzichte van Sliedrecht handhaven. Met name binnen de 16 meterlijn had Sliedrecht ditmaal niet de afmaker in huis.

Door Wim van Mourik

Routinier John Bakker zag in de eerste helft een schitterend schot even zo goed gepareerd worden door de uitblinkende doelman Wortelboer. Ook Kevin de Leur had het geluk niet aan zijn zijde, zijn doelpoging werd door een Ameide verdediger van de doellijn gehaald. Ameide kon er in aanvallend opzicht bitter weinig tegenover stellen. Wilco Rietveld zag zijn doelpoging vanaf de rand van het strafschopgebied over gaan.

Ook na de rust bleef Sliedrecht keihard knokken voor dat ene moment, dat de bal een keertje goed wilde vallen en de afronding voor de openingstreffer kon worden neergezet. Het team was het meest gevaarlijk in standaardsituaties maar vond telkenmale de doelman van Ameide op zijn pad. In de slotfase leek de doorbraak even heel dichtbij toen invaller Timo Brouwer zijn droomkans om zeep zag worden gebracht door de eerder genoemde Wortelboer. De vurig nagestreefde zege bleef dus uit, waardoor er geen loon naar werken was voor Sliedrecht.

Echter met deze wedstrijdinstelling kunnen de pupillen van trainer-coach Ron Vlot in de resterende zes wedstrijden, waarin het de nummers 2 tot en met 7 van de ranglijst treft, nog voor goede resultaten zorgen. De eerste 'finale' wordt komende zaterdag gespeeld: in Everdingen is Sliedrecht te gast bij middenmoter SC Everstein. Sliedrecht haalde in het verleden regelmatig goede resultaten weg uit Everdingen. Vorig jaar april won het er nog met 0-4.

advertentie
advertentie