Voorjaarstocht vol verhalen in de Biesbosch

11 maart 2009 om 00:00 Nieuws

REGIO - Ter afsluiting van de boekenweek hebben de Openbare Bibliotheek Dordrecht en het Biesboschcentrum Dordrecht een speciale vaartocht uitgezet door de Biesbosch rond het thema van de boekenweek: Tjielp Tjielp. De bijzondere tocht is alleen op zondag 22 maart. Na afloop krijgen de opvarenden een tas vol verhalen mee naar huis.

Tijdens de vaartocht met fluisterboot de Halve Maen worden in de salon van het schip door bibliothecarissen voordrachten verzorgd. Er wordt voorgelezen uit werk van Toon Tellegen, Midas Dekkers en anderen en er worden gedichten voorgedragen van onder meer Jan Hanlo. Voor de kleintjes zijn er onder meer de beveravonturen van Ingrid en Dieter Schubert. Er is een bibliotheekkar aan boord, zodat de deelnemers ook zelf naar hartenlust kunnen lezen. Voor kinderen zijn er bij het thema passende kleurplaten.

De voorjaarstocht begint om 12.30 uur met een inleiding over broedvogels in de Biesbosch door een van de aanwezige Biesboschgidsen. Na de afvaart om 13.00 uur wordt eerste voordracht in de salon gegeven. In de pauze is er voor alle deelnemers een kop soep. Aan dek kunnen de deelnemers speuren naar vogels in de Biesbosch. Biesboschgidsen geven uitleg over wat er te zien is. De eerste broedvogels zoals grutto’s, lepelaars en tjiftjafs zijn gearriveerd in de Biesbosch en hopelijk laten deze vogels zich zien en horen tijdens de tocht. Tegen 15.00 uur meert de Halve Maen weer af aan de steiger van het Biesboschcentrum.

De prijs voor de tocht bedraagt € 14,30. Houders van een bibliotheekpas krijgen net als 65-plussers en kinderen van 4 tot en met 12 jaar 25%korting en betalen € 10,75. Reserveren voor de tocht kan bij Biesboschcentrum Dordrecht, Baanhoekweg 53, 3313 LP Dordrecht, 078-6305353, info@biesbosch.org.

advertentie
advertentie