Floris Verweij nieuwe koploper in jeugdgroep 1

14 maart 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In de zesde ronde van de voorjaarscompetitie bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Floris Verweij verrassend de leiding genomen in de eerste groep. Hij wist namelijk oud-kampioen Niels Korevaar te verslaan en daardoor gaat Floris met een score van honderd procent fier aan kop. Hij wordt nu op de huid gezeten door Jurgen de Haan, die zijn titel natuurlijk wil prolongeren. De familiestrijd tussen Cynthia van der Linden en Roland Kop werd dit keer beslist in het voordeel van de neef.

In de tweede groep waren er spannende partijen, waarin het er op leek dat Koos van de Berg voor een verrassing ging zorgen door Robin Urbanus te verslaan. Koos liet zich echter pardoes mat zetten. Jorik Klein won opnieuw van Joran van Eijl, maar het verschil wordt wel kleiner tussen de twee talenten.

Aanstaande donderdag speelt het tweede team de allesbeslissende wedstrijd tegen koploper De Zwarte Pion 1. Bij winst is het team kampioen, bij elke andere uitslag gaat de titel naar de schakers uit Middelharnis.

Uitslagen jeugdgroep 1:

André vd Bos - Jurgen de Haan 0-1

Cynthia vd Linden - Roland Kop 0-1

Robert van Houwelingen - Robin Schouw 0-1

Floris Verweij - Niels Korevaar 1-0

Uitslagen jeugdgroep 2:

Jorik Klein - Joran van Eijl 1-0

Max Boogers - Robin de Bruin 0-1

Koos vd Berg - Robin Urbanus 0-1

advertentie
advertentie