Derde team Schaakvereniging Sliedrecht afgedroogd door kampioen

14 maart 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het derde team van Schaakvereniging Sliedrecht werd in de zesde wedstrijd afgedroogd door De Hoeksche Waard 1, dat door de zevenklapper kampioen werd in klasse 3B.

Voorafgaand aan de wedstrijd stonden beiden ploegen qua wedstrijdpunten gelijk en het leek aanvankelijk een spannende wedstrijd te worden. Teamleider Wim Hokken miste Tabitha Snikkers, maar kon daardoor wel Jan Veenis inzetten.

Het team uit de Hoekse Waard had na bijna 2,5 uur spelen de 4 punten al binnen. De Sliedrechtse kopman Marinus van Houwelingen zat met zijn gedachten al in Nigeria, waar hij volgende week naar vertrekt. Ook zijn maat Gerard Kolenbrander werd getrakteerd op een nul. Daarnaast leden Jan Veenis en Evert Bos vrijwel geruisloze nederlagen. Na de 0-4 achterstand ging het niet veel beter. Henk Prins liet een gewonnen stelling glippen en verloor alsnog. Datzelfde overkwam Joost Stoker en Peter Vis. Alleen Pieter Blokland mocht als enige de Sliedrechtse eer redden.

De Hoeksche Waard 1 werd dus de terechte kampioen. Het derde team van Sliedrecht kan bij winst in de laatste ronde ook promoveren.

advertentie
advertentie