Merwede laat Avanti ontsnappen

16 maart 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Met opgeheven hoofd stapten 16 spelers in sporthal De Stoep van het veld. Logisch voor Avanti, aangezien zij de wedstrijd wonnen, maar ook Merwede stapte met opgegeven hoofd van het veld. In de laatste minuten van de wedstrijd was het Avanti dat de winst veilig stelde met 18-20, ondanks een prima wedstrijd van de Rood-Witten.

Merwede had iets goed te maken na vorige week. Na een emotioneel afscheid van Willemiek Remans, die vanwege een ernstige knieblessure noodgedwongen haar carrière vroegtijdig moest beëindigen, startte Merwede prima. Avanti, nog volop in de race voor het kampioenschap pakte een voorsprong, maar het De Groot Schagen team pikte aan, om halverwege de eerste helft de leiding te nemen. Dik Bikker, op de plek van Edwin Kleijn, luistere zin prima optreden op met enkele schoten en ook Iris van Eijl lijkt haar draai beter te vinden in het eerste. Beiden zorgen voor een marge van 2 punten, die via Erwin van der Poel en Jacco Buijk net voor rust werd uitgebreid tot 10-7 in Sliedrechts voordeel. Kenmerkend voor de eerste rondgang was een scherp Merwede dat veel afvallende ballen had en zo met een goed gevoel de kleedkamer op kon zoeken.

Maar nog voor Merwede goed en wel de kleedkamer had verlaten, was de voorsprong van 10-7 omgebogen tot 10-11. Met vier rake schoten uit evenzoveel pogingen liet Avanti zien dat het niet voor niets titelkandidaat is. Merwede boog en boog, maar barstte niet. Sterker nog, de Rood-Witten knokte zich terug in de wedstrijd en sloten weer keurig aan. Wie anders dan Jacco Buijk, die net niet aan de 100 treffers kwam (in 13 wedstrijden!) bracht de beide ploegen weer op gelijke hoogte. Vanaf de 11-11 was het stuivertje wisselen tot aan 18-18. Met nog zo’n 2 minuten te spelen leek Avanti averij op te lopen, maar het mocht niet zo zijn. Twee afstandschoten brachten de gasten uit Pijnacker op 18-20 en daarmee was de wedstrijd gelopen.

Met opgeheven hoofd kon Merwede zo het veld aflopen. Invallers Rianne Wagenmakers en Dik Bikker deden het prima en ook Iris van Eijl presteert iedere week beter.

Uiteindelijk vallen de behaalde 14 punten toch iets tegen en bleek deze eerste klasse toch een aantal zwakke ploegen te bevatten. Al met al een redelijk anoniem seizoen, iets dat op het veld zeker het geval is. Daar voeren de Rood-Witten de ranglijst aan met 6 punten voorsprong en lijkt de titel voor het grijpen. Toch moeten de spelers van Dick va Houwelingen nog vol aan de bak.

Scores Merwede: Jacco Buijk 5, Erwin van der Poel 4, Iris van Eijl 3, Else van der Valle 2, Bernadette Struijk en Martijn van Rijsbergen 1.