April in het teken van de Roparun

16 maart 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het Roparunteam StoutABCrunners, afkomstig uit Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam heeft de maand april benoemd tot actiemaand. Het team, dat dit jaar voor de derde keer meedoet aan de langste estafetteloop ter wereld, is al bezig om de route van Parijs naar Rotterdam te verkennen. Ook de catering is druk met het samenstellen van de inkooplijst en de sponsorcommissie probeert nog steeds potentiële sponsors over de streep te trekken. Daarom zijn er de komende weken diverse acties gepland in Hardinxveld-Giessendam en Sliedrecht.

,,We zijn we al heel erg blij met het reeds toegezegde bedrag van 47.000 euro van ondersteunde bedrijven uit de regio", aldus deelnemer Arjan Holster. ,,Maar we willen graag nog meer geld ophalen voor de goede doelen die allemaal gerelateerd zijn aan het helpen van mensen met kanker. Het motto van de Roparun is immers: 'trachten leven toe te voegen aan de dagen waar geen dagen meer aan het leven kunnen worden toegevoegd'.”

Om meer geld in te zamelen is er op 3 april een scholierenloop op de ijsbaan aan de Thorbeckelaan in Sliedrecht door OBS de Wilgen en wordt er op vrijdagmorgen 17 april door de leerlingen van OBS Henri Dunant gelopen in de Sporthal De Stoep, eveneens in Sliedrecht. ,,Zo wordt de kinderen meteen op jonge leeftijd enige maatschappelijke betrokkenheid bijgebracht."

Ook ouderen kunnen iets van deze betrokkenheid laten blijken door zich op te geven voor de spinningmarathon. Deze wordt gehouden op zaterdag 25 april in sportschool Injoy (voorheen Slank en Fit) in Hardinxveld-Giessendam. Opgeven kan via www.stoutabcrunners.nl. Een team moet uit vier personen bestaan. ,,U heeft dus nog wel even tijd om binnen uw kennissenkring, collega’s of sportclub te zoeken naar sportieve teamleden om u met zoveel mogelijk spinners acht uur lang in het zweet te werken. Ook voor bedrijven lijkt ons deze activiteit uitstekend om de teamspirit te bevorderen", klinkt Arjan enthousiasmerend. Het startschot wordt om 15.00 uur gegeven door de ambassadrice van de Roparun Nelli Cooman, veelvuldig kampioene op de sprintafstanden. Zij komt geheel belangeloos omdat zij de doelen die de Roparun ondersteunt heel belangrijk vindt.

Tot slot lopen diverse teamleden van de sportieve vriendenclub StoutABCrunners ook rond op de vrijmarkt tijdens Koninginnedag in Sliedrecht, waar ze geld proberen te ‘verdienen’ voor het goede doel.

Zie ook www.roparun.nl.

advertentie
advertentie