Sliedrechtse schaakreserves met verve kampioen

22 maart 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft na een spannende wedstrijd tegen koploper De Zwarte Pion 1 alsnog het kampioenschap binnengesleept. Het team van teamleider Jerry van Rekom moést winnen om de titel te pakken en deed dat dan ook met verve: 6-2.

De Sliedrechtse reserves kwamen op voorsprong door Kees Wessels, die ouderwets op het bord tekeer ging en op aanvallende wijze het volle punt scoorde. De Zwarte Pion kwam terug doordat Bram Mourik de gelegenheidskopman Kees van der Does in moeilijke stand door de vlag joeg. Vervolgens won Niels Mijnster nadat zijn tegenstander de winst had gemist. Pieter Pons scoorde daarna 3-1 door een partij uit-één-stuk te spelen en zijn tegenstander weinig kans gaf. Martin Verolme, die zijn laatste partij voor De Zwarte Pion speelde na een dienstverband van meer dan 40 jaar, deed nog wat terug namens het team uit Middelharnis door Naomi Snikkers te verslaan.

Robert van Rekom speelde een degelijke wedstrijd, dat hem gedurende de partij twee pionnen opleverde en uiteindelijk ook het volle punt: 4-2. Willem Kuiper mocht het kampioensschapspunt scoren door in de laatste minuten het gewonnen eindspel ook daadwerkelijk te winnen: 5-2 en kampioen. Wim Pool mocht de sportieve en spannende wedstrijd besluiten met een mooie aanval, die uiteindelijk doorsloeg: 6-2.

Zo keert Sliedrecht 2 binnen een jaar terug naar de eerste klasse, waardoor het gat met het eerste team kleiner wordt. Topscorers van het kampioensteam zijn Robert van Rekom en Niels Mijnster met 6 uit 7 en Kees Wessels met 5,5 uit 6. Willem Kuiper scoorde 5 uit 6, Naomi Snikkers 4 uit 6, Kees vd Does 4 uit 7 en Pieter Pons 4 uit 5.

Met 41,5 bordpunten heeft Sliedrecht 2 een straatlengte voorsprong op De Zwarte Pion 1, dat net zoveel matchpunten heeft (11), maar met 33 bordpunten ver achter de kampioen staat.

advertentie
advertentie