Synergos ontwaakt te laat

22 maart 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Synergos was gebrand op revanche tegen Klipperstars. In de laatste twee ontmoetingen waren het de Nieuw-Lekkerlanders die de overwinning mee naar huis namen. Het heilige vuur doofde echter snel na de eerste periode en al wakkerde het nog even aan in de slotfase, het was onvoldoende om de punten mee naar Sliedrecht te nemen: 69-64.

Na een evenwichtige eerste periode (13-15) raakte Synergos compleet de kluts kwijt in het tweede kwart. Hierdoor werd de wedstrijd erg mat en leek het of dat beide teams de echte scherpte niet hadden. Klipperstars was had wat meer fortuin in de afronding wat zorgde voor een ruststand van 34-26.

Na rust werd de wedstrijd voortgezet zoals die voor de thee was geëindigd: saai en met heel veel fouten. Klipperstars misten heel veel op de vrije worplijn, waardoor Synergos weer dichterbij kon kruipen, op zoek naar de aansluiting. (56-43)

In de vierde periode waren het vooral de laatste twee minuten die wedstrijd nog enigszins spannend maakte. Synergos knokte voor wat het waard was en met vlagen was er zelfs iets van passie te zien bij de heren uit Sliedrecht. Met nog twee minuten te gaan was het verschil nog slechts drie punten in het voordeel van de Klipperstars. Iedereen voelde de spanning dus ook de scheidsrechters. Net als de vorige wedstrijd in Nieuw-Lekkerland hadden zij weer een groot aandeel in de wedstrijd en de einduitslag. Synergos werd uiteindelijk de wedstrijd uitgefloten en kon onder deze omstandigheden onmogelijk de winst pakken. De eindstand werd bepaald op 69-64 in het voordeel van de Klipperstars.

De volgende wedstrijd is vrijdag 27 maart om 19:15 uur in Papendrecht in de sporthal bij het zwembad. Deze derby staat altijd garantvoor een spannende pot basketbal.