Lammetjesdag in de Hollandse Biesbosch

23 maart 2009 om 00:00 Nieuws

DORDRECHT - In de Hollandse Biesbosch wordt zondag 29 maart een Lammetjesdag gehouden. Tussen 10.00 en 16.00 uur kunnen bezoekers een kijkje nemen in de schuur in de Hel- en Zuilespolder om de pasgeboren lammetjes te bewonderen.

Met de Lammetjesdag gaat het seizoen weer van start: van april tot oktober wandelt Schaapherder Sjako van de Merwe vijf dagen per week met zijn kudde Schoonebekers en zijn bordercollies Tim en Bran door de Hollandse Biesbosch, om zijn schapen langs de dijken van het recreatiegebied te weiden. De kudde bestaat inmiddels uit 190 schapen. De afgelopen weken zijn er al 60 lammeren geboren, reden genoeg om het publiek uit te nodigen om op kraamvisite te komen. De schaapherder en zijn compagnon vertellen van alles over de schaapskudde en wie wil kan een lammetje adopteren. De biologische beschuit met muisjes (gesponsord door architectenbureau van der Padt & Partners uit Brandwijk) staat klaar. Vlakbij de schaapskooi worden tussen 11:00 en 15:00 ook demonstraties schapendrijven met de bordercollies gegeven.

Meer informatie bij Biesboschcentrum Dordrecht, Baanhoekweg 53 in Dordrecht, 078-6305353. Of kijk op de www.hollandsebiesbosch.nl.

advertentie
advertentie