MerwedeLingelijn grootste stijger in de OV klantbarometer

24 maart 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De reiziger heeft Arriva beloond met een goede beoordeling in de onafhankelijke OV-klantenbarometer. Hoogste binnenkomer met een 7,7 (zevende plek) is de treinverbinding tussen Dordrecht en Geldermalsen, de MerwedeLingelijn. Dit heeft onder andere te maken met de invoering van de nieuwe treinen, de verbeterde dienstregeling en verbeterde informatieverstrekking op dit traject. Het landelijke gemiddelde voor de waardering van het openbaar vervoer (bus en trein) is een 7,2 maar Arriva scoort iets beter met een 7,3.

Het gemiddelde cijfer van het busvervoer in Drechtsteden, Alblasserwaard, Vijfheerenlanden is een 7,2. Het busvervoer in Rivierenland beoordeelt de reiziger met een 7,1. Opvallend is dat vooral reizigers die het openbaar vervoer pakten om te winkelen, een hoge score geven (van een 6,9 in 2007 naar een 7,9 nu).

Op een aantal aspecten is de reiziger in het bijzonder te spreken over Arriva: een groot aantal sterren is gescoord voor veiligheid en rijcomfort van de bussen en treinen. Voor een ster komt een vervoerder in aanmerking als de kwaliteitsaspecten hoger uitvallen dan het landelijke gemiddelde. Als verbeterpunten komen uit het onderzoek de informatieverstrekking bij vertragingen en frequentieverhoging naar voren.

KpVV heeft afgelopen najaar een landelijk reizigersonderzoek uitgevoerd in 95 onderzoeksgebieden in Nederland. Reizigers kregen 32 vragen voorgelegd over verschillende aspecten van de rit: algemene waardering, zitplaats, netheid, informatie, tarief, frequentie en sociale veiligheid die het algemene cijfer voor het openbaar vervoer moesten bepalen.

advertentie
advertentie