Warm afscheid van tweetal

26 maart 2009 om 00:00 Nieuws

Het krijgt daarbij behalve met Pollux (zondag in Oldenzaal) zaterdag in De Stoep te maken met de grootste concurrent Weert, dat vorige week optimaal wist te profiteren van het (ingecalculeerde) puntenverlies van Sliedrecht Sport in Amstelveen bij titelhouder Martinus (3-0). De Limburgers wonnen thuis met dezelfde cijfers van een uitermate pover AMVJ, en zijn Sliedrecht Sport inmiddels genaderd tot op twee punten.

Sliedrecht Sport verdedigt derde plaats SLIEDRECHT - Komend weekeinde sluit de volleybal A-League het seizoen 2008-2009 af met een dubbelprogramma, waarin de dames van Sliedrecht Sport nog éénmaal alles uit de kast willen halen om de huidige derde plaats op de ranglijst met succes te verdedigen.

Door Wim van Mourik

Sliedrecht Sport verloor dus ook haar vierde wedstrijd dit seizoen van Martinus, maar kon desondanks terugzien op een uitstekende wedstrijd in de Bankrashal, waar het gedurende grote gedeeltes van de wedstrijd de evenknie was van de selectie van Avital Selinger.

De setcijfers 25-22, 27-25, 25-22 deden geen recht aan de prestatie van de speelsters van Meino Rozendal, die in de eerste sets vol het initiatief namen en met een stevige servicedruk de landskampioen aan het wankelen brachten en tot een inhaalrace wisten te dwingen. Het tekent de huidige klasse van Martinus, dat op het juiste moment de juiste keuzes werden gemaakt en dat het tanende initiatief bij Sliedrecht Sport in het eindspel genadeloos werd afgestraft. In de derde set betaalde Sliedrecht Sport de tol voor het alles of niets spel en kon het niet meer het tempo en geweld brengen voor een kanteling van de wedstrijd. Het bracht bij 16-9 en 20-13 Avital Selinger er toe zijn bankspeelsters speeltijd te geven. Daarbij rekende de oud-bondscoach buiten de waard en haar gasten want in no time poetste Sliedrecht Sport de schier hopeloze achterstand weg en kwam terug via 22-20 tot 23-22. Met de Duitse spelverdeelster Kathleen Weisz terug aan de knoppen werd de zege voor DELA/Martinus als nog een feit.

De wedstrijd van komende zaterdag tegen Weert heeft dus als directe inzet de derde plaats op de ranglijst. Het is de instelling van het team van Sliedrecht Sport toevertrouwd, dat men er alles aan zal doen om juist deze wedstrijd winnend af te sluiten. Al was het alleen maar als passend eerbetoon aan trainer-coach Saskia van Hintum en teammanager Henk Ludemann die na dit seizoen een punt zetten achter een fantastische periode. Saskia van Hintum wist het team in drie seizoenen van een zieltogende degradatiekandidaat tot een nationale subtopper te maken, Henk Ludemann verdient voor 25 jaren trouwe dienst als assistent trainer en team manager eigenlijk een levensgroot standbeeld. Voor beiden zal zaterdag na afloop van de laatste thuiswedstrijd ongetwijfeld een passend eerbetoon ten deel vallen.

advertentie
advertentie