Weer redt Synergos het nét niet

29 maart 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het is om een beetje moedeloos van te worden. Weer moesten de basketbalsters van Synergos een nederlaag incasseren, weer werd een knappe inhaalslag niet beloond en weer was het kantje boord in een zeer spannende slotfase. Dit keer het Binnenland DS 3, dat aan het langste eind trok.

De dames begonnen zaterdagmiddag vol goede moed aan de wedstrijd. De eerste scores werden benut door de basketbalsters van Synergos. Ze kwamen goed vrij en wisten de aanval prima in te zetten. Langzaamaan kwam ook Binnendijk in de wedstrijd. In de achtste minuut haalde de tegenpartij de Sliedrechtse dames in en werd de eerste periode met een achterstand van 8-10 afgesloten.

Na wat bemoedigende woorden begonnen de dames aan de tweede periode. Ook hier werd de eerste score benut door de Synergos-dames. Hoewel het in de tweede periode de helft minder scoorden dan in de eerste periode, was de verdediging ijzersterk. De tegenpartij wist met moeite de zeven punten te scoren. Door enkele vrije worpen waren de vrouwen van Binnenland in staat om ook de tweede periode in hun zak te stoppen. Met een achterstand van 12-17 waren beide teams toe aan een rustpauze.

In de rust werd door de coach nog eens goed benadrukt dat de aanval geconcentreerd moest worden ingezet met strakke passes en rust in de afronding. Die adviserende woorden werden in de derde periode omgezet in daden. De verdediging liep goed en de aanval was gecontroleerd. Ook de rebounds werden beter gepakt. Zo werd het verschil minimaal: 23-25.

De vierde periode werd erg spannend. De eerste vier minuten konden de Sliedrechtse dames moeilijk vrij komen en werd geen enkel schot benut. Er werd zo nu en dan wel gerebound, maar ook bleven de scores uit. De verdediging van Binnenland was goed, maar hield in de slotfase toch niet stand. Vanaf de vijfde minuut zette Synergos de achtervolging in. Te laat echter om Binnenland in te halen. De Sliedrechtse ploeg bleef steken op 33 punten, terwijl Binnenland in de laatste 15 seconden twee vrije worpen kreeg. Hiervan werd één benut, wat de eindstand bracht op 33-36.