'The true Biesbosch experience'

29 maart 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De Jeugdbond voor Natuur- en Milieustudie (JNM) gaat zaterdag 4 april op excursie in de Sliedrechtse Biesbosch. De excursie begint om 10.00 uur op station Dordrecht centraal. Vandaar vertrekt de excursie per fiets naar Biesboschcentrum Dordrecht. Daar wordt een roeiboot gehuurd om de Biesbosch mee in te gaan. Om 17.00 uur is de excursie afgelopen bij het bezoekerscentrum.

De JNM gaat de Biesbosch beleven zoals het hoort, per roeiboot. Vanaf de roeiboot gaan ze met verrekijkers vogels kijken. De vogeltrek is op gang gekomen en er is kans op bijzondere soorten zoals de visarend, ijsvogel en de cetti’s zanger. Bovendien leren de jongeren hoe ze vogels kunnen herkennen aan hun geluid. Verder gaat de JNM naar libellen kijken. Met een netje wordden de libellen gevangen, om zo goed te bekijken welk soort het is en ze dan vervolgens weer vrij te laten.

De excursie is gratis. Belangstellenden moeten allen een verrekijker en fiets meenemen. Voor meer informatie of opgave: Willem Schulte willemschulte@hotmail.com.

De JNM is een landelijke organisatie voor en door jongeren van 12 tot 25. Alle activiteiten worden door de leden zelf georganiseerd, geheel vrijwillig zonder winstbelang. Kijk ook op www.jnm.nl.

advertentie
advertentie