Voetreflexmassage bij Rivas

1 april 2009 om 00:00 Nieuws

PAPENDRECHT - Rivas Extra geeft een cursus Voetreflexmassage waarin kennis wordt gemaakt met voetreflexologie. De deelnemers krijgen inzicht in de uitgangspunten die aan de methode ten grondslag liggen, leren waar de drukpunten zich bevinden en met welke organen ze corresponderen. Er wordt veel praktisch geoefend zodat de cursisten aan het eind van de cursus een voetmassage kunnen geven. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten die worden gehouden op maandag 11, 18, 25 mei en 8 juni van 20.00 tot 22.00 uur in het Rivasgebouw aan de Seringenstraat 16 in Papendrecht.

Voetreflexologen zijn ervan overtuigd dat voeten veel vertellen over de conditie van het lichaam. Bijvoorbeeld hoe het staat met de gezondheid, het gevoelsleven en de innerlijke harmonie. Alle organen en lichaamsdelen hebben een zogenaamde reflexzone op de voeten. Door een zone te stimuleren door massage zal dit effect hebben op het betreffende orgaan of lichaamsdeel. Zo'n massage kan bijvoorbeeld helpen bij klachten als hoofdpijn, rug-, schouder- en nekklachten, menstruatiepijn, stress en slaapproblemen. Behalve bij klachten, kan een voetreflexzonemassage ook als ontspanningsmassage worden gegeven.

De kosten bedragen 95 euro inclusief cursusmateriaal. Rivas-pashouders krijgen 20% korting. Trias vergoedt bovendien 46 euro voor aanvullend verzekerden. Ook andere ziektekostenverzekeraars bieden soms soortgelijk tegemoetkomingen. Deelname is mogelijk na aanmelding. Voor informatie en aanmelding kunnen belangstellenden op werkdagen contact opnemen met Rivas Extra te bereiken via Rivas Zorglijn, telefoonnummer 0900-8440 (lokaal tarief) of via www.rivas.nl.

advertentie
advertentie