‘Definitief ontharen bestaat niet’

3 april 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT – In een karakteristiek en sfeervol pand aan de Karel Doormanstraat 2 is sinds 2004 Dutch Treatment Health & Beauty gevestigd. Eigenares Jacqueline van Dalen en haar drie medewerksters bieden de klanten een uitgebreid verzorgingspakket, waarbij gezondheids- en voedingsaspecten een belangrijke rol spelen. Sinds kort bestaat bij de salon de mogelijkheid om duurzaam te laten ontharen met behulp van Intense Pulse Light, kortweg IPL genoemd. De methode kan onder andere worden toegepast op benen, oksels, gezicht en bikinilijn.

Door Ria Scholten

,,Definitief ontharen bestaat niet, omdat er in het lichaam nog niet ontwikkelde haarzakjes aanwezig blijven”, zegt Jacqueline stellig. ,,Wel wordt met IPL overtollige en/of ongewenste haargroei verwijderd. Dit houdt in dat je nooit meer hoeft te scheren of te harsen en geen last meer hebt van ingegroeide of ontstoken haartjes. Er zullen echter altijd haren blijven groeien, die een nieuwe maar veel minder ingrijpende behandeling noodzakelijk maken.“

Hoe werkt IPL? ,,Bij deze methode wordt er door middel van licht energie aan de huid toegediend. Deze energie wordt opgenomen door het pigment van de haar. Het licht wordt omgezet in warmte en de haarwortel wordt vernietigd. Afhankelijk van de haardikte en -structuur en het huidtype zijn voor een goed resultaat tussen de acht en tien behandelingen nodig. Een intakegesprek maakt onderdeel uit van de behandeling. Daarna wordt een gratis proefflits uitgevoerd. Na de eerste behandeling krijgt de klant een eveneens gratis verzorgend product mee. Omdat ik de voor IPL vereiste papieren bezit is in voorkomende gevallen vergoeding van de behandeling door de zorgverzekeraar mogelijk”, aldus Jacqueline. ,,Daarnaast kan ik nog melden dat onze salon is aangesloten bij de ANBOS.”

Naast IPL en elektrisch ontharen biedt Dutch Treatment de klanten een uitgebreid verzorgingspakket. Schoonheidsbehandelingen, pedicure, manicure, (hotstone)massage, maar ook bodywrap, kleurenanalyse en voedingsadviezen. ,,Rust, ontspanning en gezondheid zijn hier de sleutelwoorden. We behandelen zowel de binnen- als de buitenkant. Veel huidproblemen komen van binnenuit en voedingssupplementen bieden vaak goede ondersteuning bij de behandeling. Gezond eten, verantwoord bewegen en een uitgebalanceerde lichaamsverzorging zijn namelijk factoren die ervoor zorgen dat we ons beter voelen. Het is belangrijk dat mensen zich bewust worden van de relatie tussen hun gezondheid en voeding.”

Voor de mannen heeft de salon iets bijzonders in petto. ,,Wij kunnen hen een ontspannende en authentieke scheerbehandeling aanbieden. Een scheerbeurt met warme doekjes, kwast en met gebruik van een authentiek scheermes.”

Zie voor meer informatie de website: www.dutch-treatment.nl. De salon is telefonisch bereikbaar via telefoonnummer 0184-415688.

advertentie
advertentie