K.I.S. zorgt voor 'één brok nostalgie'

3 april 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - ,,De muziek die wij brengen is één brok nostalgie en dansbaar, zeer geschikt voor de doelgroep van het Ouderenwerk: de 55-plussers”. Aan het woord is Ivonne Houkes, de I. van het muzikale trio K.I.S. (Klaas, Ivonne en Sjaan). K.I.S. treedt op dinsdagmiddag 21 april op in De Reling en brengen Golden Oldies uit de jaren 1950 tot 1980. Nummers van Elvis, de Everly Brothers, Cliff Richard en Guy Mitchel worden speciaal voor de liefhebbers afgewisseld met Una Paloma Blanca van de George Baker Selection.

Door Margreet Strijker

,,Volgens mij zing ik al mijn hele leven lang", vertelt Ivonne Houkes, zelf nog net geen 55. ,,Ik kom uit een gezin van zes kinderen, die allemaal zingen en muziek maken.” Tijdens het optreden in De Reling zal zij ook solo van zich laten horen. De partner van Ivonne, Hans de Wit is overigens ook betrokken bij het trio. ,,Ja, hij is onze vaste geluidstechnicus en mijn broertje”, zegt Sjaan de Winter, de S. van K.I.S. De K. staat voor haar echtgenoot Klaas.

Echtpaar De Winter is niet onbekend op muzikaal gebied in Sliedrecht. ,,In 1981 had Klaas in Pauls Tapperij het première optreden met de ’Mens erger je niet Pluk en Jugband’. Vele jamsessies in het spraakmakende etablissement van Paul Koot op de Kerkbuurt zouden nog volgen. ,,Ik heb zo’n drie jaar bij de Jugband gespeeld, maar daarna ontbrak me door gemeenteraadswerk voor Progressief Sliedrecht helaas de tijd.”

Later waren zowel Klaas als Sjaan betrokken bij de oprichting van Smartlappenkoor Bagger. ,,We hebben daar de eerste jaren heerlijk gezongen en een heel leuke tijd gehad.” Sinds 2004 is Klaas dirigent van het Schipperskoor ‘De Pontonniers’ uit Papendrecht en in 2005 richtten Klaas, Ivonne en Sjaan ‘Just for Fun’ op: een Sliedrechts koor dat evergreens op het repertoire had staan. Sjaan: ,,We hebben dat ongeveer twee jaar gedaan. Het was erg leuk, maar we hadden een chronisch tekort aan mannenstemmen en er was altijd een hoop te regelen voordat we konden gaan zingen. Dus daar is helaas een eind aan gekomen.”

Daarna is K.I.S. ontstaan. Eerst werd alleen tweestemmig gezongen, met gitaar begeleiding door Klaas, maar tegenwoordig zingt het trio ook driestemmig en werken zij met professionele orkestbanden. ,,Als je dingen wilt doen die je zelf leuk vindt, zijn die in een kleine formatie toch het best te verwezenlijken. En we doen het puur voor de lol. We repeteren wekelijks en doen af en toe een optreden om het leuk te houden.”

Wie ook wel eens nostalgisch wil genieten van nummers als Bye bye love, Hello Mary Lou, Green door en Don’t fence me in wordt aangeraden snel een kaartje te halen. K.I.S met Golden Oldies is op dinsdagmiddag 21 april om 14.00 uur in De Reling. Kaartverkoop (€ 3,50 per persoon, inclusief een kopje koffie of thee) op werkdagen van 09.00 tot 12.00 uur tegen betaling van de kosten in het kantoor van de Stichting Ouderenwerk, Industrieweg 13. Telefoonnummer 0184-416729. Zie ook: www.ouderenwerksliedrecht.nl en www.everyoneweb.com/kis.

advertentie
advertentie