Bas van Gent exposeert aquarellen

6 april 2009 om 00:00 Nieuws

WIJNGAARDEN - In het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard van de Natuur- en Vogelwacht De Alblasserwaard (NVWA) zijn tot en met half mei aquarellen te bezichtigen van schilder Bas van Gent uit Hendrik Ido Ambacht. Bas van Gent laat zich steeds meer inspireren door de natuur en zijn onderwerpen zijn veelzijdig, maar het accent ligt vooral op landschappen, waarbij ook de Alblasserwaard voor hem een bron van inspiratie is.

Van Gent oefent zijn hobby uit sinds hij in de late jaren negentig met vervroegd pensioen ging. Hij is 68 en nog steeds enthousiast over de vele mogelijkheden die deze techniek van schilderen geeft. Hij volgde diverse cursussen die techniek eigen te maken, maar is toch te bestempelen als autodidact. Onlangs exposeerde hij al in het gemeentehuis van zijn woonplaats en nu dus bij de NVWA

Het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard van de NVWA ligt aan de Matenaweg 1 in Papendrecht aan de westkant van Wijngaarden aan de rand van het Alblasserbos. Geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur.

advertentie
advertentie