Synergos kan titelkandidaat niet bijbenen

6 april 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT/SCHIEDAM - Tegen een kanshebber voor het kampioenschap was het moeilijk basketballen voor Synergos, dat in de onderste regionen bivakkeert. In Schiedam keken de Sliedrechtse dames dan ook al gauw tegen een flinke achterstand aan en eindigde de sportieve wedstrijd uiteindelijk in 48-34.

In de eerste helft was bijna elke doelpoging van Juventus 3 raak. Synergos daarentegen raakte veel de ring, de bal wilde er niet in. Alleen Natascha van den Berg ging goed van start, met verschillende scores. Bij rust keek Synergos tegen een achterstand van tien punten aan.

In de derde periode breidde Juventus met goed uitgespeelde aanvallen de voorsprong uit. Pas in de laatste periode kwam Synergos op schot. Hierdoor werd de achterstand weer wat kleiner, mede door twee mooie driepunters van Jessica Hoogendoorn. De eindstand werd 48-34 in het voordeel van de Schiedamse dames.