Budokai Tsunami 10 jaar jong

6 april 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Budokai Tsunami bestond afgelopen week tien jaar. De jubilerende kyokushin karateclub werd in 1999 opgericht door Sliedrechter Jan de Bruin.

De karateclub bestond al vanaf 1978, maar toen onder de naam Marine Budo Kai. Deze naam was bedacht door karatelegende en leraar van Jan de Bruin: Jon Bluming. Bluming introduceerde in 1961 het Kyokushin karate in Europa. Curaçao bouwde De Bruin verder aan zijn Budokai en kreeg daarbij toen alle medewerking van de Koninklijke Marine (waar hij toen werkte) om de vechtsporten te promoten door middel van demonstraties, stages en trainingen in deze harde karatestijl.

Afgelopen vrijdag kreeg Jan van de bestuursleden Richard Kraaijeveld en John van de Wetering een grote foto van Tsunami aangeboden die een mooi plaatsje zal krijgen in de dojo. Bloemen waren er voor de echtgenote van Jan de Bruin en er werd geproost op nog vele jaren Tsunami.

Enige weken daarvoor kreeg Tsunami al een mooi cadeau in de vorm van een originele Japanse Taiko drum. Deze drum is ruim vijftig jaar oud en heeft in de jaren 60 in de allereerste Kyokushin dojo van Jon Bluming gestaan. De Tsunami dojo is geheel ingericht als een echte Japanse Kyokushin oefenhal.

Naast Kyokushin Karate wordt er ook les gegeven in Jiu Jitsu en weerbaarheid en zelfverdediging voor individuelen, groepen en bedrijven.

Budokai Tsunami is gevestigd in de moderne sportschool aan de Schapedrift 87 in Hardinxveld-Giesendam, maar heeft ook scholen in Sliedrecht, Bleskesgraaf en Molenaarsgraaf.

Voor meer informatie mailen naar: jantsunami@orange.nl, of kijk op: www.kyokushin-tsunami.nl.

advertentie
advertentie