Bomen over bomen

6 april 2009 om 00:00 Nieuws

Ingezonden reactie op 'Kastanjes aan de Stationsweg'

De gemeente Sliedrecht, in haar verschrikkelijk onverkwikkelijke onwijsheid, besloot onlangs dat de kastanjebomen die langs de Stationsweg al jaar en dag staan, opeens het veld moesten ruimen en moeten wijken voor het verkeer dat er langs dendert.

Dat schoot heel veel Sliedrechtenaren in het verkeerde keelgat. Spontaan werd er een ludieke actie ondernomen door betrokken burgers en grote plakkaten opgehangen in de kastanjes, die wellicht aan hun laatste lente bezig waren. De politie betrapte het kwartet bestaande uit drie vrouwen en één man en heeft ze opgepakt wegens het aanbrengen van die plakkaten, wat verboden is volgens de wet.

De officier van Justitie kon zich wel vinden in de protestactie van dit viertal en stelde ze op vrije voeten. Gevolg van dit protest is wel dat de gemeente zich bezonnen heeft en het een en ander nog eens nader tegen elkaar af gaat wegen.

Grappig was dat een buurvrouw van mij me afgelopen zaterdagmorgen aanhield en vroeg of ik opgepakt was, daar ze dacht dat ik er wat mee te maken had. Zou makkelijk gekund hebben, maar dat was niet het geval.

Net toen ik bij mezelf dacht dat de gemeente wat aan z'n groen en z'n milieu ging denken en her en der in de gemeente voor nieuwe aanplant gezorgd heeft, kwam dit bericht dat de kastanjebomen gerooid zouden worden in verband met de aanleg van een rotonde voor het verkeer.

We waren blijkbaar blij gemaakt met een dooie mus door die aanplant. Eén dooie zwaluw en diverse gerooide bomen maken zeker nog geen mooie lente.

Cees Mostert

Jan Steenstraat 11

Sliedrecht

advertentie
advertentie