De modebewuste man gaat naar King

6 april 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Voor de modebewuste man heeft King Young Men Style aan de Kerkbuurt 96-98 een fraaie collectie kleding voor alle gelegenheden. Achter de hoge glazen pui vindt de klant een verrassend ruime en lichte winkelruimte waar het heerlijk winkelen is. De eigenaren Floor en Dirk de Bruin geven een rondleiding en vertellend honderduit. Een verrassend gesprek over mode én de filosofie die daaraan ten grondslag ligt.

Door Ria Scholten

,,We zijn hier sinds 1972 gevestigd. In 1999 hebben we het oude pand gesloopt en gekozen voor nieuwbouw”, vertelt Dirk, die in het filiaal de dagelijkse leiding heeft. Vervolgens hebben we in Papendrecht aan de Veerpromenade 6-10 een winkel geopend waar Floor de scepter zwaait. Onze vestiging in Hendrik-Ido-Ambacht wordt geleid door Frank Glimmerveen.”

,,Voor al onze winkels geldt dat ze ruim van opzet zijn. De gekozen verlichting zorgt ervoor dat de kleuren van de kleding ook ín de winkel natuurgetrouw overkomen”, vult Floor aan. ,,De klanten voelen zich door dit concept duidelijk op hun gemak en nemen alle tijd om rond te kijken. We hebben onze collectie gebaseerd op verschillende draagmomenten. Voor het werk is een casual outfit van State of Art een prima keuze. Bij een officiële gelegenheid kan diezelfde klant voor een pak van Mexx kiezen.”

,,De kleurenkeuze heeft te maken met twee dingen. ‘Kleur en fleur’ is het motto in een periode waarin het economisch wat minder gaat. Het is trouwens een ontwikkeling die ook disciplines als accessoires en woninginrichting raakt. In de zomer van 2010 gaat het nog een stapje werden en zullen de geel- en oranjetinten prominent in het modebeeld aanwezig zijn. Geel staat immers voor energiek en zonnig. Ook bij het advies aan de klant is de kleurenkeuze belangrijk. Een basiskleur zorgt in combinatie met meerdere vrolijke tinten voor een stukje rust in het totaalplaatje. De ontwikkelingen in Amerika hebben hun effect op de rest van de wereld. Collecties met een sportieve uitstraling van bijvoorbeeld het merk Gant weerspiegelen momenteel het optimisme in Amerika na het aantreden van president Obama.”

,,Nieuw in onze winkels is de mode voor lange mensen. Fabrikanten als State of Art, Gant en Pall Mall spelen met hun collecties naadloos in op het feit dat mensen steeds langer worden. Dit geldt niet alleen voor jeans, maar ook voor overhemden, sweaters, polo’s en truien. Ook maat XXXL is leverbaar tegen de reguliere prijs.”

,,Verder verkopen wij vrijwel alle lijnen van Esprit en zijn hiermee de grootste dealer in de regio. Het trendy merk vernieuwt de collectie maar liefst twaalf keer per jaar. Daarnaast verkopen we Gaastra, Hugo Boss, Dockers en G-Star. Modebewuste vrouwen kunnen terecht bij onze Quinna vestigingen in Sliedrecht en Papendrecht, die op hetzelfde adres als King gevestigd zijn.”

Foto: Floor (l.) en Dirk de Bruin bij de kleurige collectie van State of Art

advertentie
advertentie