Sliedrecht mag cadeautjes uipakken

7 april 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Voor de tweede keer dit seizoen moest De Zwerver de volle winst laten aan Sliedrecht. Na afloop van het zenuwachtige en slechte duel vochten teleurstelling en frustatie om voorrang bij de Kinderdijkers. Teleurstelling omdat de derde periodetitel en een hoge klassering op de ranglijst schade opliepen en frustatie omdat aan beide doelpunten een luchtje leek te zitten en doelman Gert Haksteeg mede hierdoor na een woordenwisseling met de scheidsrechter op rood werd getrakteerd.

Beide teams wisten vooraf wat van hen werd verwacht. Sliedrecht verkeert in degradatiegevaar, maar staat er tevens goed voor in de laatste periode. De Zwerver heeft uitzicht op een hoge eindklassering en maakt eveneens kans op de laatste periodetitel. Sliedrecht leek in de eerste helft meer doordrongen van het belang van de wedstrijd. Het gevaar kwam vooral van hun spitsen, die het rechterverdedigingsblok van de gasten enkele keren voor voldongen feiten stelde. Reddingen van Gert Haksteeg en een slechte afwerking voorkwamen dat de thuisploeg op voorsprong kwam.

Na rust kwam De Zwerver al na vier minuten aan de leiding. De Kinderdijkers kregen nauwelijks tijd voor een feestje. In een duel met Matthijs Vermaat ging Bobby Oostenrijk naar de grond: een gele kaart voor Vermaat en een strafschop waren het gevolg. Op de goed genomen elfmetertrap van aanvoerder Leon Bot was Haksteeg kansloos: 1-1.

De Zwerver was aangeslagen en de Sliedrechters trokken zich massaal terug om met verre ballen het doelgbied nog te ontzetten. Op het opzetten van een goede aanval konden beide partijen slechts sporadisch worden betrapt. Toen een ieder zich al bij een gelijkspel had neergelegd mocht Sliedrecht nog een cadeautje uitpakken. De in buitenspel verkerende Scheeperboer - wat ook door de grensrechter werd aangegeven - mocht vrij doorlopen en maakte vier minuten voor tijd van Haksteeg voor de tweede keer een geslagen man: 2-1.