‘Ik wil een kleurtjeshuis met een zwembad’

9 april 2009 om 00:00 Nieuws

Kastelen, hele grote huizen, speeltuintjes, groen en rood-wit-blauwe vlaggen. Paardenstallen en een wei, een voetbalveld, een limousine, een stadion, achtbaan en een skatebaan. Of een korfbalveld. Maar ook een zwembad met een glijbaan, een orkakleed in de slaapkamer en een Nick en Simon-dekbed. Ieder kind had weer iets anders gemaakt van zijn of haar droomhuis. Sommige kinderen hadden de buitenkant van hun huis getekend, met bijvoorbeeld heel veel kleurtjes, anderen hadden plattegronden gemaakt met daar op een chillkamer en een renkamer.

SLIEDRECHT - Wonen in een kasteel of een zwembad in de tuin. Dat willen de kinderen die in de Oude Uitbreiding West wonen. Verhuizen is vaak een ingrijpende gebeurtenis. Op volwassenen komt er veel regelwerk af, maar ook kinderen gaat een verhuizing niet in de koude kleren zitten. Ook in de OUW moeten de komende jaren veel kinderen verhuizen. Op de Henri Dunantschool en de Oranje Nassauschool hebben de kinderen gesproken over verhuizen en naar aanleiding daarvan tekeningen gemaakt. De expositie van kleurige tekeningen is vanaf dinsdag te bewonderen in de hal van het gemeentekantoor in Sliedrecht.

Door Marjanne Dijkstra

‘Waar kom ik straks te wonen’,’moet ik naar een andere school’, ‘zie ik mijn vriendjes nog’, ‘kan de kat wel wennen’ en ‘waar kan ik straks buiten spelen’? Het zijn allemaal vragen die de kinderen uit de OUW bezig houden. Begin maart besloot de gemeenteraad definitief tot sloop en vervangende nieuwbouw in de OUW. Ook voor veel kinderen betekent dit dat ze -eventueel tijdelijk- moeten verhuizen en later in een nieuwe buurt moeten terugkeren. Woonactief, een adviesbureau dat processen op het gebied van huisvesting begeleidt, bood in het kader van de sloop en nieuwbouw in de OUW de Henri Dunantschool en de Oranje Nassauschool een dvd aan, waarop op een makkelijke manier wordt uitgelegd wat sloop-nieuwbouw inhoudt. Adviseur Wally Jansen legt uit: ,,De impact op kinderen is enorm, daarom hebben we in opdracht van Tablis en in samenwerking met de gemeente dit project opgestart. Naar aanleiding van onze dvd hebben de kinderen gesproken over verhuizen en tekeningen gemaakt. Binnenkort kiest een jury acht tekeningen uit die op ansichtkaarten worden gedrukt.”

advertentie
advertentie