Wie wint de Sliedrechtse Weight-Loss-Challenge?

9 april 2009 om 00:00 Nieuws

,,Hoe vaak gebeurt het niet dat mensen vele euro’s aan allerlei middelen uitgeven en na enkele maanden blijkt het weggegooid geld te zijn geweest. Bij ons kunnen ze juist geld terugverdienen”, vertelt Annemarie Boer, die samen met Chantal Heinsbroek de ‘Weight Loss Challange’ in Sliedrecht opzet. ,,Deelnemers krijgen euro’s terug voor de kilo’s die ze afvallen tijdens een 8 tot 12 weken durend programma van maximaal een uur per week. Hierbij werken we niet volgens een specifiek afslankprogramma, maar alleen op basis van gezondheidsadviezen.”

SLIEDRECHT - In Amerika is het al een rage. Sliedrecht gaat er nu ook mee kennismaken: de Weight-Loss-Challenge. Een uitdagende maar ook verantwoorde manier om gewicht te verliezen. Tijdens de twaalfwekelijkse bijeenkomsten motiveren en stimuleren de deelnemers elkaar onder leiding van een persoonlijke coach. De drie deelnemers die het meeste gewicht verliezen ontvangen een beloning in de vorm van een geldbedrag.

De constructie, die uit Amerika overgewaaid is, werkt als volgt: elke deelnemer betaalt 50 euro, waarvan 35 euro wordt gereserveerd in een deelnemerspot. Het afslankproces wordt cijfermatig gevolgd door het percentage gewichtverlies en de afgenomen omvang bij te houden. De winnaar krijgt 50 procent van de deelnemerspot, de nummer twee 30 procent en de nummer drie 20 procent. Annemarie: ,,Dus hoe meer deelnemers, hoe groter de pot.” Ook is er een extra centimeterprijs voor de deelnemer die het meest in centimeters is afgenomen (top 3 winnaars doen om deze prijs niet mee).

,,Met deze aktie willen we op een leuke manier iedereen bewust maken van het feit dat met gezonde voeding het juiste gewicht te bereiken is. En daarmee gun je jezelf het beste van het leven, want gezonde, vitale mensen met een goed figuur blijken opgewekter in het leven te staan”, aldus Annemarie.

Iedereen die de uitdaging aan wil gaan (minimale leeftijd 18 jaar) kan zich opgeven, individueel of in groepsverband met familie, vriend(inn)en en collega’s. De start is op dinsdag 14 april, de eerste club 19.00 tot 19.45 uur, de tweede club van 20.00 tot 20.45 uur. Kosten bedragen 50 euro per persoon. Adres: Thorbeckelaan 7 in Sliedrecht. Meer weten en/of aanmelden: info@beau-life.nl of 06-12906695 (Annemarie).

advertentie
advertentie