'Betrouwbaar, transparant en klantgericht'

11 april 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Van der Hout Financieel Advies, onderdeel van Van der Hout Assurantiën dat al meer dan 21 jaar een onafhankelijk advieskantoor is, heeft haar specialisme verder uitgebreid op het gebied van financieringen, hypotheken en alles wat daarmee samenhangt.

Het kantoor werkt samen met een aantal serviceproviders, verzekeraars en banken, waardoor er een sterke onderhandelingspositie is bij de verstrekkers van financieringen en hypotheken.

Om hun relaties zo goed mogelijk te kunnen adviseren, hanteert het kantoor hoge opleidingseisen. Alleen de wettelijke eisen vindt het kantoor niet voldoende. Daarom heeft één van de medewerkers, Klaas van den Herik, de opleiding Hypothecair Planner gevolgd en het examen met goed gevolg afgelegd, waardoor deze zich erkend hypothecair planner mag noemen.

Een Erkend Hypothecair Planner inventariseert de persoonlijke situatie en toekomstplannen en -wensen van de klant, en maakt op basis daarvan een prognose van de financiële situatie op langere termijn. In deze prognose houdt hij rekening met risico’s zoals verhuizing, pensioengat, echtscheiding, arbeidsongeschiktheid, werkloosheid en overlijden, maar ook met eventuele nieuwe wetten en fiscale wijzigingen. Vervolgens zoekt hij samen met de klant de juiste balans tussen zekerheden en risico’s. Daarmee kan de klant vermogen opbouwen, bijvoorbeeld door pensioen- of levensverzekering, sparen en/of beleggen, met voldoende ingebouwde flexibiliteit om ook bij tussentijdse veranderingen optimaal te blijven. Hij zorgt ervoor dat er in het Hypothecaire Plan geen zaken ontbreken of overbodig zijn. Vanzelfsprekend tegen de best mogelijke voorwaarden en een scherpe premie. Kortom, klanten sluit niet gewoon even een hypotheek af, maar krijgen een compleet financieel lange termijnplan op maat.

,,Soms wordt gesuggereerd dat hypotheekadvies ‘gratis' is. Dat is natuurlijk niet zo: werk moet worden betaald. Immers, om de diensten te kunnen verlenen worden bedrijfskosten gemaakt zoals salarissen, kosten van automatisering, huisvesting, opleidingen en vergunningen", aldus Klaas van den Herik. Van der Hout Financieel Advies speelt open kaart en werkt in beginsel niet meer op basis van afsluitprovisie, welke betaald wordt door de verzekeringsmaatschappij of bank, maar op basis van een vaste prijs. ,,Dit is een heldere keuze, die duidelijkheid geeft én ons in staat stelt om haar relaties daadwerkelijk onafhankelijk te adviseren."

Als Van der Hout Financieel Advies op vaste prijsafspraak werkt, wordt de provisieopslag in het financiële product dat afgenomen wordt (bijvoorbeeld een hypotheek, verzekering of spaar- , beleggingsrekening) uit het product gehaald. ,,Het product wordt dus goedkoper", aldus Van den Herik. ,,Dat is niet alleen transparant, maar over de gehele looptijd van het product vaak ook aanzienlijk voordeliger voor de relatie." De factuur die Van der Hout Financieel Advies stuurt na een hypotheekadvies, is natuurlijk op gelijke wijze fiscaal aftrekbaar als de traditionele afsluitprovisie.

Iedereen die wil weten of deze werkwijze aansluit bij de persoonlijke wensen kan bellen naar 0184-413435. Het eerste gesprek is altijd geheel vrijblijvend en gratis.

advertentie
advertentie