Averij voor Merwede

11 april 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT/HAARLEM - Zomaar eventjes 28 punten pakken uit 14 wedstrijden is maar weinig ploegen gegeven. Zo ondervond ook een niet goed spelend Merwede in Haarlem tegen een gemotiveerd Rapid. Door het terechte verlies (15-11) zagen de Sliedrechters de voorsprong iets terug lopen. Nog altijd staat Merwede vier punten voor op de nummers twee, maar de eerste averij van dit seizoen is een feit.

In vergelijking met de heenwedstrijd (uitslag 22-10) was Rapid-Merwede een compleet andere wedstrijd. Om één of andere reden liep het niet bij de Rood-Witten en Rapid rook haar kans en pakte deze met beide handen aan. Daarnaast was Merwede niet compleet, en omdat het tweede tegelijkertijd een belangrijke wedstrijd speelde (uiteindelijk in winst omgezet) werd er een beroep gedaan op Theo Struijk om in de hoofdmacht te starten. En die start was veelbelovend. Door middel van het eerste Sliedrechtse schot, scoorde Erwin van der Poel vrij snel de 0-1, maar het lukte Merwede maar niet om in de wedstrijd te komen. Rapid daarentegen knokte zich snel in de wedstrijd en was vervolgens de gehele ontmoeting de bovenliggende partij. Op basis van ervaring werd de thuisploeg gevolgd, maar Merwede bleef achter de feiten aan lopen. Toen net voor rust Rapid twee keer op rij scoorde, stond er een 8-6 ruststand op het bord.

De tweede helft had Merwede op het mooie sportcomplex van Rapid iets meer voordeel van wind en zon. Maar de lijn die de eerste helft was ingezet, werd helaas gevolgd. Kenmerkend was het feit dat bijna alle doelpunten in slechts één vak vielen. Zo pakte Rapid telkens een voorsprong van 4 punten, die weer terug liep naar twee punten. Maar dichterbij dan dat kwamen de Merwedianen niet. Uiteindelijk floot de leidsman voor het laatst bij een 15-11 eindstand en daar viel achteraf niets op af te dingen.

Een competitieloos weekeinde is aanstaande, waarna op 25 april Merwede voor de vierde keer dit seizoen de degens zal kruisen met Velocitas. De eerdere ontmoetingen werden allen in Sliedrechts voordeel beslist. De ploeg van Dick van Houwelingen zal in ieder geval een beter spel op de mat moeten leggen, want anders is elke - dus ook deze - wedstrijd lastig.