Dammer Jacob van de Groep pakt titel

11 april 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT/H'VELD-G'DAM - De uit Sliedrecht afkomstige dammer Jacob van de Groep heeft zaterdag met succes mee gedaan aan het sneldamtoernooi in Hardinxveld. Op het ieder jaar weer uitstekend georganiseerde toernooi wist hij twee punten voor te blijven op Arie van Genderen uit Bleskensgraaf.

Er werd gespeeld volgens het Zwitsers Systeem: alle niveau's bij elkaar en steeds tegen een tegenstander die ongeveer even veel punten verzameld heeft. Jacob pakte de junioren titel maar eindigde in het sterke deelnemersveld op de zevende plaats van de ruim vijftig deelnemers.

Met zes overwinningen onder andere tegen de sterke van Krieken uit Herwijnen en Trapman uit Hardinxveld remiseerde Jacob vier keer waaronder tegen topper Wim Kalis.

Slechts twee keer verloor de Sliedrechtse dammer, notabene van zijn persoonlijke trainer Anton Kosior, eerste bord speler van Damclub Dordrecht.

Al met al een goed gespeeld toernooi van Jacob, die volgend seizoen deel gaat uitmaken van de selectie van het eerste landelijke tiental van Damclub Dordrecht.

advertentie
advertentie