Einde aan zegereeks Sliedrecht

16 april 2009 om 00:00 Nieuws

Uitgerekend ook Henk Molenaar kon door deze overwinning met zijn Wieldrecht een kratje bier opentrekken in verband met de behaalde tweede periodetitel. En dat dit feestje uitgerekend op De Lockhorst moest plaatsvinden was een aardige speling van het lot, want in zijn driejarig dienstverband bij Sliedrecht was de sympathieke, ambitieuze Papendrechter dit toetje steeds aan de neus voorbij gegaan.

Oud-trainer vindt juiste recept SLIEDRECHT - Uitgerekend voormalig Sliedrecht-trainer Henk Molenaar maakte met zijn team Wieldrecht zaterdag een abrupt einde aan een mooie zegereeks van Sliedrecht, waardoor het nadrukkelijk de weg naar boven insloeg. Op de Lockhorst werd het 0-2 voor de gasten.

Sliedrecht bleef hierdoor met een fikse kater zitten, aangezien het nog altijd nadrukkelijk in de gevarenzone vertoeft en het in de drie afsluitende finales (Meerkerk uit- Stedoco thuis- en Almkerk uit) alles uit de kast zal moeten halen om zich ook volgend jaar seizoen weer tweedeklasser te mogen noemen. In dat geval maakt het de keuze voor de in het voorgaande seizoen vertrokken spelers als Murat Kilic en Göksel Çakir gemakkelijker om naast Roy Leeuwenstein terug te keren op De Lockhorst.

Met de laatste twee haalt Sliedrecht dan weer een behoorlijke portie extra scorend vermogen binnen. Iets dat afgelopen zaterdag ver te zoeken was. Naar het voorbeeld van de gewonnen wedstrijd bij SC Everstein had Sliedrechts trainer-coach Ron Vlot gehoopt een jagend, druk zettend Sliedrecht te zien; de realiteit was echter anders. ,,Een beschamende vertoning, wij deden alleen iets als wij de bal hadden. Maar al hadden wij nog een paar dagen doorgevoetbald, dan nog hadden wij niet gescoord.“

De eerste dertig minuten voltrokken zich dan ook zonder echte hoofdpunten, totdat Wieldrecht uit een vrije trap van Ewoud Brouwer kon profiteren van het feit, dat doelman Nico Leerlooier de bal onder controle kreeg. Jordi Palit was er als de kippen bij om de score open te breken. Toen dezelfde Dordtse speler vlak voor rust de score verhoogde naar 0-2 was de beslissing, naar later bleek, al voor de rust gevallen.

Ron Vlot trachtte met de inbreng van Niels Bot, John Bakker en Dennis Jan IJzendoorn het scorend vermogen verder op te krikken, maar Sliedrecht speelde in een te laag tempo en met name een effectieve eindpass was over het algemeen ver te zoeken.

Zo bracht een optisch overwicht van de gastheren Wieldrecht nauwelijks of niet in de problemen en ging de wedstrijd als het ware als een nachtkaars uit.

Zaterdag gaat Sliedrecht op bezoek bij SV Meerkerk, dat zelf de inhaalwedstrijd tegen Altena opvallend fors verloor: 1-5. De geelzwarten streven middels een hoge eindklassering een periodetitel na en kunnen zich dan ook weinig of geen puntverlies veroorloven. Sliedrecht wacht derhalve een warm onthaal op sportpark ’t Hoog, maar heeft de afgelopen jaren bewezen daar steeds goed uit de voeten te kunnen.

advertentie
advertentie