DWF kampioen in de zro-c

20 april 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Twee weken geleden stond in deze krant nog een bericht over de degradatie van DWF in de landelijke verenigingscompetitie. Afgelopen zaterdag was het weer een heel ander verhaal. In de zwemcompetitie voor Rotterdam en Omstreken liet DWF zich afgelopen zaterdag in Zwijndrecht kronen tot de terechte winnaar in de ZRO-C.

De 26 zwemmers kwamen tot 22 persoonlijke records. Hierbij zat ook een prachtig clubrecord van Johnny den Uil. Hij snelde op de 50 school naar 31.78 wat een verbetering was van 0.47 seconden van het oude clubrecord wat op naam stond van Ivan van Omme. Op de 100 rug kwam Johnny tot een mooi PR. Beide nummers leverden hem een gouden medaille op.

Ook Anne de Heer won goud en wel op de 50 school. Haar tijd van 41.02 betekende ook een PR. Op de 200 vrij won zij brons. De estafetteteams 8x50 wissel en 8x50 vrij dames en heren mix wisten beide keren met zeer grote overmacht te winnen. Het estafetteteam 4x50 vrij voor minioren wist in een spannende race het brons naar zich toe te trekken. Judith de Heer, Ria Kortlever, Jeroen Flokstra, Vincent Kraaijeveld en Laurens Kalis wisten zich allen twee maal te verbeteren. Dit leverde Judith zilver op op de 100 school en brons was er voor Ria op de 100 rug. Tessa van Tent, Julia Mijnster, Daniëlle de Klein, Rebecca Verlek, Nick Hogendoorn, Sander Stuy, Arno de Bruijn, Frank van ‘t Hoff en Gerard Dekker zwommen allen één PR. Voor Daniëlle betekende dit, na veel blessureleed, weer een stap in de goede richting. Julia veroverde met dit PR brons op de 100 school. De overige medailles werden verdeeld onder Debby Kraaijeveld en Sharelle Hartman die respectievelijk zilver en brons wonnen op de 100 vlinder. Op de 50 school zwom David Verlek naar het zilver en Marian Nederlof behaalde brons.

advertentie
advertentie