Kinderbrillenweken bij Gort Optiek

22 april 2009 om 00:00 Nieuws

ALBLASSERAM - Bij Gort Optiek aan de Plantageweg in Alblasserdam vinden van 25 april tot en met 9 mei kinderbrillenweken plaats. Tijdens deze dagen zijn de leukste, stoerste en coolste kinderbrillen van LiILLEBI, NICCI en van V-Design te zien en te passen in de winkel.

Ongeveer twintig procent van alle leerproblemen bij kinderen is te wijten aan visuele problemen. Oogafwijkingen kunnen natuurlijk direct tot problemen met lezen leiden, maar ze kunnen ook leiden tot klachten als prikkende ogen, hoofdpijn, vermoeidheid of concentratieverlies, waardoor het kind niet goed oplet en de lesstof dus moeilijker in zich opneemt. Omdat visuele klachten en oogproblemen de schoolprestaties behoorlijk negatief kunnen beïnvloeden, is het geen overbodige luxe de ogen van kinderen regelmatig te laten controleren. Mocht een bril de juiste oplossing zijn voor het kind, dan kunnen wij u adviseren over het beste montuur.

Naast een leuk montuur zijn natuurlijk vooral de brillenglazen van belang. Overleg daarover met de vakopticien, want er is een ruime keuze brillenglazen. Kies bij kinderbrillen altijd voor een kunststof variant. Kunststof brillenglazen zijn licht van gewicht en praktisch onbreekbaar. Met een speciale laag kunnen ze ook krasbestendig gemaakt worden. Ook de bescherming tegen UV-straling is van belang, want bij kinderen onder de twaalf jaar biedt het oog nauwelijks bescherming tegen UV-straling. De ooglens laat 75 procent van de UV-straling door. Bij volwassenen van 25 jaar en ouder is dat nog maar 10 procent. Omdat dit filter bij kinderen ontbreekt, is het van belang dat gekozen wordt voor glazen met 100 procent UV-bescherming. Dit betekent overigens niet dat het kind een zonnebril op moet. Ook ‘gewone’ brillenglazen kunnen deze bescherming bieden.

Bij aanschaf van een kinderbril compleet met glazen ter waarde van €149 kan een ouder samen met één kind naar een kindermatinee naar keuze in bioscoop Landvast Alblasserdam.

advertentie
advertentie