Kindertentoonstelling Biesbosch

22 april 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Welke lentebloemen hebben een bol in de grond? Welke vogel is de grootste verleider? Wat is het verschil tussen een kikker en een pad? De kindertentoonstelling ‘In geur en kleur...’ in het Biesboschcentrum Dordrecht geeft op deze en veel andere vragen over de groei en bloei van dieren en planten antwoord. De tentoonstelling bestaat uit drie thema’s die groei en bloei in de natuur behandelen.

Voorjaarsbloeiers en insecten. Herken en ruik de voorjaarsbloeiers. Ontdek hoe bloemen en insecten elkaar helpen om zich voort te planten en om te overleven. Wat hebben bijen met mensen te maken en welke heerlijke producten worden er van honing gemaakt? Puzzel zelf een insect in elkaar en ontdek hoe een vlinder ‘ontstaat’.

Vogels in het voorjaar. Leer vogels herkennen in de vlucht en maakt kennis met de trekkers en de thuisblijvers. Ontdek wie de grootste verleider is. Elke vogel zingt zijn eigen lied, maar hoe klinkt dat? Bekijk de verschillende nesten in de tentoonstelling en probeer uit te vinden bij welke vogel ze horen.

Waterleven. Onder water is het een echte jungle. Voordurend is er een strijd tussen eten en gegeten worden. Ontdek wie een duik neemt in het water en wie als een helikopter in de lucht kan vliegen. Leer de verschillen tussen een kikker en een pad en luister naar een kikkerconcert.

‘In geur en kleur’ is een echte doe-tentoonstelling. Je kunt zelf naar echte zwemmers en glibberdieren hengelen, bloemengeuren opsnuiven en kriebelbeestjes voelen. Daarom is de tentoonstelling ook geschikt voor jonge kinderen. Voor kinderen van de basisschoolleeftijd is er een bijbehorende speurtocht bij de tentoonstelling.

‘In geur en kleur’ is in Biesboschcentrum Dordrecht te zien en te beleven tot en met 24 mei. Het centrum ligt aan de Baanhoekweg 53 in Dordrecht en is in april open op dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur, vanaf mei dagelijks van 9.00 tot 17.00 uur.

advertentie
advertentie