Stichting Ouderenwerk zoekt vrijwilligers bij de dienst voetverzorging

23 april 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Voor ouderen, die moeite hebben met het verzorgen van de voeten zoals het knippen van de nagels of het verwijderen van eelt, biedt de Stichting Ouderenwerk Sliedrecht eenvoudige pedicurehulp aan. Wekelijks worden spreekuren gehouden in Overslydrecht, Parkzicht en de Joost v.d. Vondelflat door de pedicures. Zij worden door een vrijwilliger geassisteerd. Het pedicureteam is op zoek naar collega-vrijwilligers.

De vrijwilligers helpen (indien nodig) met het halen en brengen van cliënten, assisteren (indien gewenst) bij het aan- en uitdoen van panty's of kousen, rekenen af en noteren de vervolgafspraken. Men zoekt dan ook mensen die het contact met ouderen leuk vinden en in staat zijn eerder genoemde werkzaamheden te verrichten. Het team (vier pedicures en ongeveer tien vrijwilligers) komt voor werkoverleg en vooral voor de gezelligheid één à twee keer per jaar bij elkaar. Men regelt in onderling overleg het rooster en de vervanging bij ziekte en vakantie. De stichting hoopt nu mensen te vinden die één keer per veertien dagen op de woensdagochtend de pedicure in de Joost van den Vondelflat willen assisteren. Tevens zoekt Ouderenwerk dames of heren die op afroep willen invallen bij ziekte en vakanties.

Voor informatie of aanmelden kunnen belangstellenden op werkdagen van 9.00-12.00 uur contact opnemen met Stichting Ouderenwerk in De Reling, Industrieweg 11. Telefoon 0184-416729.

advertentie
advertentie