Veel scenario's mogelijk voor voetballers Sliedrecht

24 april 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Door een 4-0 zege op Stedoco heeft Sliedrecht het verschil met nummer negen SC Everstein teruggebracht tot een punt. Als de voetballers volgende week de ploeg uit Everdingen weet te achterhalen is handhaving een feit. Sterker nog: de Lockhorstbewoners zouden dan ook nog eens zomaar de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse binnen stappen.

Dit krankzinnige scenario werd gistermiddag geschreven op de Lockhorst. Sliedrecht liet daar geen spaan heel van Stedoco: 4-0. Door dit resultaat worden de kaarten pas op de laatste speeldag definitief geschud. De formatie van Ron Vlot moet daarin op bezoek bij het al uitgespeelde Almkerk, terwijl SC Everstein SV Capelle ontmoet. Capelle is de nummer elf en moet winnen om - daar zijn ze weer - de Sliedrechtse voetballers te kunnen achterhalen. De Brabanders tellen drie punten minder dan de withemden.

Wij zetten de scenario's even voor u op een rijtje:

SC Everstein en Sliedrecht winnen: Sliedrecht eindigt als nummer tien en wint de derde periodetitel. Omdat de ploeg moet deelnemen aan de nacompetitie voor lijfsbehoud komt het smakelijke toetje echter te vervallen.

SC Everstein speelt gelijk of verliest en Sliedrecht wint: Sliedrecht speelt zich veilig, wint de derde periodetitel en mag deelnemen aan de nacompetitie voor promotie.

SC Everstein verliest en Sliedrecht speelt gelijk: Beide clubs eindigen met 24 punten op de gedeelde tiende plaats en spelen een beslissingsduel om deze positie. Tegelijkertijd wint Sliedrecht de derde periodetitel, maar zij mag alleen deelnemen aan de nacompetitie voor promotie als zij het beslissingsduel met SC Everstein wint.

SV Capelle wint en Sliedrecht verliest: Beide clubs eindigen met 23 punten op de gedeelde elfde plaats en spelen een beslissingsduel om rechtstreekse promotie. De verliezer degradeert, de winnaar speelt om lijfsbehoud in de nacompetitie.

Waar zet u uw geld op? Handhaaft Sliedrecht zich? Of gaan ze misschien wel deelnemen aan de nacompetitie voor promotie? Laat een reactie achter bij dit artikel.

advertentie
advertentie