Dubbele winst voor basketbaldames Synergos

27 april 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Door twee overwinningen op Hurricanes in de laatste twee wedstrijden hebben de basketbalsters van Synergos de competitie prima afgesloten.

In de eerste wedstrijd, vorige week zaterdag, ging Synergos voortvarend van start. Binnen enkele minuten sloeg de formatie een - naar later bleek - beslissend gat. Stand na het eerste kwart: 22-6. Het tweede kwart begon ook veelbelovend voor Synergos. De vrije dame werd iedere keer gevonden en zo bleef Synergos scoren. Hurricanes kreeg niet veel kansen, maar kon toch een paar punten inlopen. Ruststand: 26-13. In het derde kwart waren Synergos en Hurricanes aan elkaar gewaagd. Over en weer werd gescoord en dit resulteerde in een 36-24 tussenstand. In het vierde kwart namen de zenuwen toe en slopen de gasten dichterbij. De thuisploeg was echter niet van plan de punten nog uit handen te geven en hield het hoofd koel. Eindstand: 40-36 voor Synergos.

In de return leken de rollen aanvankelijk omgedraaid. Bij Hurricanes lukte alles in het eerste kwart en al heel snel had de ploeg een aardige voorsprong opgebouwd. Stand na het eerste kwart: 24-12 voor Hurricanes. In het tweede kwart schrok Synergos wakker en begon de zoneverdediging van Hurricanes wat gaten te vertonen. De gasten konden hierdoor puntje voor puntje dichterbij komen. Aan het einde van het tweede kwart was het gat gedicht tot vijf punten: 30-25.

In het derde kwart richtte Synergos zich helemaal op. De break ging lopen en Hurricanes kon met moeite een paar punten maken. Hierdoor prijkte na het derde kwart opeens een voordelige stand voor Synergos op het bord: 40-46. Coach Henk de Gelder had in het vierde kwart de boodschap meegegeven om lange aanvallen te spelen en dit was precies wat Synergos deed. Door goed samenspel in de aanval en een sterkte verdediging gaf Synergos de voorsprong niet meer uit handen en zo was de eindstand: 53-61.

De basketbalsters zijn op zoek naar dames die hun team volgend seizoen willen versterken. De dames trainen op de woensdagavond in sporthal de Valk van 19.30-21.00 uur.