Varen en fietsen in de Biesbosch

28 april 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Biesboschcentrum Dordrecht verzorgt in de fietsmaand mei twee keer een dagtocht door natuurontwikkelingsgebieden in de Biesbosch, waarbij onder leiding van gidsen gevaren en gefietst wordt. De fietsen gaan mee aan boord. Door de combinatie van varen en fietsen zien de gasten de Biesbosch van verschillende kanten.

Tijdens de Vaarfietstocht Maltha varen de gasten door de Hollandse en Brabantse Biesbosch, die samen het Nationaal Park De Biesbosch vormen, naar de voormalige polder Maltha in het hart van de Biesbosch. Aan boord van de Halve Maen, een rondvaartboot op zonne-energie, vertellen de aanwezige gidsen allerlei wetenswaardigheden over het Biesboschlandschap.

Bij Maltha wordt een bezoek gebracht aan de vogelhut. Vandaar voert de fietstocht, onder leiding van gidsen, dwars door de Noordwaard. Hier vindt een groot natuurontwikkelingsproject plaats in het kader van Ruimte voor de Rivier. Landbouwpolders worden teruggegeven aan de natuur en bij hoog water kan een groot deel van de Noordwaard overstromen. In het gebied zijn de verschillende stadia van ontwikkeling goed te zien. Er is op verschillende plekken al een moerasgebied ontstaan waar honderden vogels op af komen.

Bij de Kop van ’t Land steken de fietsers met de pont de Nieuwe Merwede over, om de tocht te vervolgen op het Eiland van Dordrecht, waar ook al een groot natuur- en recreatieproject gaat plaatsvinden: de Nieuwe Dordtse Biesbosch.

Het totale programma duurt zes uur. De fietstocht is 23 kilometer lang. De tocht wordt gehouden op dinsdag 12 en 19 mei en kost € 27,50 (65-plussers/kinderen 4 t/m 12 jaar € 20,65). Belangstellenden kunnen voor de tocht reserveren bij Biesboschcentrum Dordrecht, Baanhoekweg 53 in Dordrecht, 078-6305353, info@biesbosch.org. De bedoeling is dat de deelnemers hun eigen fiets meebrengen. Eventueel zijn bij het Biesboschcentrum ook fietsen te huur.

advertentie
advertentie