Programma 4 en 5 mei

28 april 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In de gemeente Sliedrecht zijn maandag 4 en dinsdag 5 mei traditiegetrouw veel activiteiten.

Het programma van beide dagen is als volgt:

4 mei:

18.00 uur: Vlaggen halfstok.

19.20 uur: Verzamelen bij het Raadhuis van deelnemers aan de Stille Tocht naar het herdenkingsmonument aan de Stationsweg.

19.40 uur: Aanvang van de Stille Tocht.

19.56 uur: Declamatie voordracht 'In mijn en ieder hart' door Margje van den Heuvel.

19.58 uur: Last Post

20.00 uur: Twee minuten stilte, gevolgd door het voordragen van een gedicht door een leerling van het Griendencollege en een voordracht van de Stichting 'De Dijksynagoge', kransleggingen en het plaatsen van bloemen door leerlingen van de Sliedrechtse scholen bij het monument. De herdenking wordt besloten met het zingen van de bekende twee coupletten van het 'Wilhelmus'. Voorafgaand aan en tijdens de herdenking wordt door de leden van de Muziekvereniging 'Crescendo' koraalmuziek ten gehore gebracht. Na afloop van de plechtigheid is er in de recreatiezaal van Waardeburgh (locatie “Huize Overslydrecht”) voor de deelnemers aan de Stille Tocht een kopje koffie.

5 mei:

13.00 uur: Boottocht voor 55-plussers. Vertrek vanuit de haven. Kosten € 8,50 per persoon. De tocht wordt voor de twintigste keer in samenwerking met de Stichting Ouderenwerk Sliedrecht gehouden. Deze keer gaat de tocht vanuit de Sliedrechtse haven via de Helsluis, Ottersluis, Lage Zwaluwe en zal via de Biesboschsluis weer terug naar Sliedrecht worden gevaren. Aan de boottocht kan worden deelgenomen door iedere inwoner van Sliedrecht van 55 jaar of ouder.

13.00 tot 17.00 uur: Attracties voor de jeugd t/m 12 jaar. Op het Merwedeplein staat voor de hele kleintjes een draaimolen en voor de wat oudere jeugd een hindernisbaan tot hun beschikking.

21.00 uur: Concert aan de Adriaan Volkersingel door Muziekvereniging “Crescendo”

21.00 uur: Omstreeks dit tijdstip vertrekken drie muziekkorpsen vanaf verschillende locaties voor de traditionele Lampionnenoptocht. Tijdens de tocht naar het Burg. Winklerplein sluit de Sliedrechtse kleinere jeugd, uitgerust met een lampion, zich bij de korpsen aan. In een lange optocht wordt vervolgens naar de Adriaan Volkersingel gewandeld waar het vuurwerk wordt afgestoken. Het met fakkels deelnemen aan de lampionnenoptocht wordt ten zeerste ontraden.

Dit jaar is de start op het Bonkelaarplein in plaats van Winkelcentrum Populierenhof.

21.30 uur: Vertrek van de optocht vanaf het Burg. Winklerplein, via de Rembrandtlaan, Stationsweg, Kerkstraat, Dr. Langeveldplein via de Merwestraat naar de Adriaan Volkersingel.

22.00 uur: Vuurwerkspektakel, vanaf de Biesboschzijde van de Merwede. Het vuurwerk kan vanaf de Adriaan Volkersingel worden bekeken en wordt in verband met de vaart op de rivier ontstoken na het vrijgeven door Rijkswaterstaat.

22.15 tot 23.30 uur: Bevrijdingsbal Dr. Langeveldplein. Optreden van de band 'The Blues Department.

advertentie
advertentie