Het weer in één oogopslag

1 mei 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - ,,Het is nu tien graden buiten, met een lichte noordoosten-wind, goed weer om even buiten te wandelen.” De heer Hansum van Stichting Kringloopcentrum leest in Parkzicht het nieuwe weerstation af, dat dinsdag werd onthuld door hem en de heer Williams, een bewoner. Dat het buiten regende, wat de wandeling in het water zou laten vallen, was niet af te lezen van het station. Maar één blik naar buiten is toch voldoende om dat te zien.

Weerstation voor bewoners Parkzicht

Het nieuwe station is een gift van het Sliedrechtse kringloopcentrum, bedoeld om iets te doen voor de bewoners van Parkzicht, dat in mei een jaar bestaat: ,,Veel bewoners gaan van groot naar klein met hun woonruimte, en brengen hun oude spullen naar de kringloopwinkel. Bij het kringloopcentrum doen we graag iets voor iedereen, studenten en bejaarden. We hebben gedacht: ‘wat is leuk voor de mensen hier?’ en zo zijn we op een weerstation gekomen,” aldus Arie de Ruiter, van het kringloopcentrum. Na de renovatie komt in Overslydrecht ook een weerstation te hangen.

Volgens de oorspronkelijke plannen zou het bejaardentehuis een orgel krijgen, maar die was bij de opening in mei al aanwezig. Omdat een weerstation zichtbaar en bruikbaar is voor iedereen, is de keuze vervolgens hierop gevallen. Renee Ligthart, bestuurslid van het kringloopcentrum, kocht het weerstation na overleg met de manager van Parkzicht, Coenraad Robbertsen.

Robbertsen was niet alleen dankbaar voor het weerstation, maar ook voor de zogeheten oudheidskamer. Hoewel het nieuwe en moderne Parkzicht ook een erg rustieke sfeer heeft, brengen de oude meubels in deze traditionele kamer, veelal afkomstig van het kringloopcentrum, oude tijden weer tot leven. ,,Vooral bewoners die last hebben van dementie kennen de sfeer in het bejaardentehuis niet zo goed. Ze voelen zich veel meer thuis in de traditionele sfeer van de oudheidskamer en komen hier erg tot rust.”

advertentie
advertentie