JCI Drechtsteden haalt duizend euro binnen met actie tegen malaria

8 mei 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - JCI Drechtsteden heeft met de verkoop van diverse tweedehands spullen op de Oranjemarkt in Dordrecht duizend euro verdiend voor de actie 'Nothing but Nets', muskietennetten tegen malaria. JCI is een netwerk voor persoonlijke ontwikkeling voor ondernemende mensen tot veertig jaar.

JCI Drechtsteden stond op Koninginnedag met drie stands op de drukbezochte Oranjemarkt in het centrum van Dordrecht om spullen te verkopen voor 'Nothing but Nets'. Ter voorbereiding op deze actie hadden alle leden van JCI Drechtsteden zelf, maar ook vrienden, familie, buren, collega’s en bekenden spullen verzameld om te kunnen verkopen. Het resultaat was drie bestelbussen, vier auto’s en een aanhangwagen vol met spullen voor de stands van JCI Drechtsteden. Op Koninginnedag zelf hebben de leden van JCI Drechtsteden de stands bemand en ontpopten zich tot ware marktkooplui. Uiteindelijk heeft deze actie dus duizend euro opgeleverd. Bij elke gedoneerde euro legt Cordaid € 0,75 bij zodat de totaalopbrengst € 1.750 bedraagt. Deze opbrengst komt ten goede van de aanschaf van de muskietennetten ter bestrijding van marlaria.

De bestrijding van malaria is het landelijke goede doel van JCI, dat hiermee aansluit bij millenniumdoel 6, ‘Malaria de wereld uit’ van de Verenigde Naties. In samenwerking met de VN Foundation worden muskietennetten gedoneerd en voorlichting gegeven op plekken in de wereld waar veel kinderen sterven aan de gevolgen van malaria.

JCI Nederland werkt samen met de UN Foundation aan de uitrol in Sierra Leone. Daar worden zoveel mogelijk muskietennetten verstrekt. JCI heeft als doel om € 133.333 in te zamelen. Cordaid legt 75 procent van dit bedrag bij, dus € 100.000 maximaal. Daarmee is de doelstelling 233.000 euro bijeen te brengen. Hiermee kunnen 90.000 mensen beschermd worden tegen malaria.

Malaria eist in Afrika ieder jaar twee miljoen dodelijke slachtoffers, waarvan ruim een miljoen kinderen jonger dan vijf jaar. Met dagelijks 3.000 slachtoffers is malaria de hoofdoorzaak van kindersterfte in Afrika. Voornamelijk omdat er geen geld is voor muskietennetten. Daarom zet JCI zich in om zoveel mogelijk muskietennetten te verstrekken en zo malaria de wereld uit te helpen. Voor meer informatie: www.jci.nl, www.nothingbutnets.net

JCI is het toonaangevende wereldwijde netwerk van ondernemende mensen tot 40 jaar. JCI biedt haar leden ontwikkelkansen en stelt hen zo in staat positieve veranderingen in de samenleving teweeg te brengen. De organisatie heeft geen politieke of religieuze achtergrond. JCI telt meer dan 160.000 leden in ruim 110 landen en 5.000 lokale organisaties.

JCI Nederland is al ruim vijftig jaar actief en telt meer dan 2.300 leden verdeeld over 100 lokale organisaties (ofwel ‘kamers’). Voor meer informatie over JCI: www.jci.nl.

advertentie
advertentie