South west Festival in Merwebolder

12 mei 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Henk van Zeijst, een bekende in de (regionale) muziekwereld, heeft samen met Joris van Wijngaarden enkele prachtbands weten te strikken voor het tweede South West Festival, vrijdag 5 juni. OG, de BXBluesband, UnZip The Catfish en Autophyte werken belangeloos mee aan het festival in de Merwebolder, waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat.

OG (Oriental Guitars) is een gezelschap dat in de jaren negentig opgericht is door Angelo Noce Santoro en Henk van Zeijst. Jaarlijks gaat de band op tournee door Engeland en inmiddels zijn twee cd's opgenomen. OG live geeft een gevarieerde cross over van funk, rock, jazz, psychedelische en oriëntaalse geluiden waarbij zowel vocale als instrumentale stukken voorbij komen.

De BXBluesband heeft tot een afwisselend en swingend repertoire van traditionele en moderne blues. Met veel improvisatie en variatie wisselen bekende en obscure nummers elkaar af, waarbij rock-, funk- en soulinvloeden niet geschuwd worden. Een zware whiskey-stem, een scheurende, melancholische sax of mondharmonica en stevig en snel gitaarwerk op een gesmeerd lopende tandem van bas en drums zorgen voor een zinderende show.

UnZip The Catfish, een band die met haar muziek teruggaat naar de jaren 70. Unzip the Catfish kan het beste omschreven worden als een Elektro / New Wave act, oftewel, een ElektroWave act. Vanuit Zuid-Holland timmeren zij hard aan de weg om de rest van de wereld te veroveren.

Autophyte is een band die word gevormd door vier jongens van rond de zestien jaar: Bas (gitaar en zang), Tim (drums), Levi (Bas) en Dylan (Keyboard). Hun muziek is geïnspireerd door Bob Marley, Deep Purple, Led Zeppelin, Wolfmother en dat zijn dan ook de bands die ze coveren. Ze brengen de jaren '60, '70 op hun eigen wijze.

De organisatie is in handen van United by Music die tijdens de feestweek twee dagen vol met activiteiten organiseren. De opbrengst van die twee dagen wordt gebruikt door United by Music om het mogelijk te maken dat mensen met een verstandelijke beperking de mogelijkheid krijgen ook de blues te zingen.

Het South West Festival begint om 20.00 uur (zaal open 19.30 uur) en wordt gehouden in de Merwebolder (Touwbaan – Sliedrecht). De kaarten (€ 4,00) kunnen worden besteld bij info@unitedbymusic.nl.

Het South West Festival is één van de vele activiteiten die in het kader van veertig jaar ASVZ Merwebolder gehouden worden. De eerste week van juni is het feesten geblazen op deze woonlocatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Het jubileum wordt aangegrepen om alle mensen kennis te laten maken met de Merwebolder.

Programma vrijdag 5 juni

10.00 - 16.00 uur: Bolderpop en audities United by Music

16.30 - 19.30 uur: Pannenkoekenfestijn met diverse koren

20.00 - 1.00 uur: South West Festival

Programma zaterdag 6 juni

9.00 - 18.00 uur: Muziekestafette met doorlopend livemuziek vanaf het buitenpodium.

9.00 -17.00 uur: Grote Goede Doelen Rommelmarkt

10.30 - 15.00 uur: Reünie 40 jaar ASVZ Merwebolder

11.00 - 16.00 uur: Kunstmarkt in grote tent

advertentie
advertentie