Chantal Boer en Rotary Sliedrecht maken vakantieweek mogelijk

12 mei 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Jongeren met een beperking de vakantie van hun leven bezorgen, dat was de missie van Chantal Boer (20). En ze heeft het gerealiseerd: afgelopen week voelden twaalf jongeren zich eregasten op Landgoed De Biestheuvel in het Brabantse Hoogeloon.

Begeleid door acht vrijwilligers werden de jongeren, voornamelijk afkomstig uit Hardinxveld-Giessendam, een week lang verrast op lekker eten, uitjes naar bijvoorbeeld het zwembad en een bezoek aan de Beekse Bergen. En ze hadden de tijd van hun leven, dankzij het idee en daadkracht van Chantal Boer.

Chantal is als vrijwilliger verbonden aan het Rode Kruis, afdeling Hardinxveld-Giessendam en in het dagelijks leven secretaresse op een advocatenkantoor. Chantal vindt het belangrijk dat de jongeren er een weekje tussenuit kunnen. ,,Hun beperking betekent dat ze vaak gebonden zijn aan huis; daarom leek het mij een leuk idee om dit voor hen te organiseren, zodat ze de sores van alledag even kunnen vergeten. Een bijkomend voordeel is dat hun ouders/verzorgers ook een weekje ‘op adem’ kunnen komen”.

Chantal en de andere vrijwilligers werken belangeloos mee aan de uitvoering van het plan, dat een maandenlange voorbereiding kende. Echter: er zijn ook kosten voor vervoer, maaltijden en de uitstapjes te dekken. Hier bleek een oplossing voor: na een wervend betoog van Chantal besloot Rotary Sliedrecht e/o een bedrag ter beschikking te stellen en zo de vakantie mogelijk te maken. ,,Het initiatief van Chantal getuigt van moed en het komt de gemeenschap ten goede. Daarom willen wij als Rotaryclub graag een financiële ondersteuning bieden in de vorm van een donatie van € 3.500”, aldus voorzitter Ad Riebergen.

En de jongeren? Die kijken terug op een fantastische, zorgeloze week.

advertentie
advertentie