Sunday Jazz met bijzonder instrument

14 mei 2009 om 00:00 Nieuws

Het concept van Sunday Jazz is inmiddels bekend: grote artiesten uit de nationale jazzwereld treden op, begeleid door Big Band Blast!, het jazzy onderdeel van Wilhelmus’ Muziekkorpsen uit Sliedrecht. Tijdens de X-mas Edition heeft het publiek al aan de vibrafoon ‘geroken’ toen Jacco Boganen een aantal stukken meespeelde en hij Bigband Blast!-zangeres Suzanne Jansen begeleidde tijdens een prachtig en ingetogen solo-stuk. ,,Meteen wisten we het: de vibrafoon moet tijdens één van de komende concerten centraal staan. De persoon die zondag 24 mei achter de vibrafoon staat is Frits Landesbergen, een slagwerker en vibrafonist met een internationale reputatie”, aldus de organisatie van Sunday Jazz.

SLIEDRECHT - Niemand minder dan vibrafonist Frits Landesbergen bespeelt de vibrafoon tijdens de tiende editie van Sunday Jazz.

Geboren in 1961 in Voorschoten en opgegroeid in Hoorn studeerde hij in 1985 cum laude af aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Landesbergen heeft van jongs af aan als vrije ondernemer in zichzelf en zijn loopbaan geïnvesteerd. Het winnen van prestigieuze binnen- en buitenlandse jazzprijzen als de Wessel Ilckenprijs, Pall Mall Swing Award, AVRO-cultuurprijs ‘De Belofte’ en de daarbij behorende aandacht in de media hebben hem geen windeieren gelegd. Hij treedt veel op met zijn eigen band ‘Frits Landesbergen & Friends’ en gaat regelmatig op tournee met onder anderen Madeline Bell, The Rosenberg Trio, Louis van Dijk en Cor Bakker. Met Joke Bruijs en Louis van Dijk maakte hij een theatertour. Met Madeline Bell maakte hij een kersttour. Frits Landesbergen speelde mee op zo’n 120 CD’s/dvd’s.

Ook als freelancer is Landesbergen actief en heeft hij samengewerkt met Georgie Fame, Milt Jackson, Toots Thielemans, Eddie Daniels, Thijs van Leer, Scott Hamilton, Joe Pass, Buddy de Franco en Monty Alexander. Binnenkort wordt dus ook Bigband Blast! toegevoegd aan deze lijst. ,,Frits Landesbergen is allround: niet alleen is hij Nederlands’ beste jazz-vibrafonist, hij is ook een voortreffelijke drummer en arrangeur. Daarnaast is hij docent vibrafoon, slagwerk en combospel aan het conservatorium in Den Haag, beheert hij zijn eigen boekingsbureau en is hij producent. In 1995 werd hij benaderd om ‘endorser’ van het legendarische slagwerkmerk Ludwig/Musser te worden voor Europa”, zeggen de trotse organisatoren.

De aanvang in Theater De Lockhorst is om 15.00 uur. Kaarten kosten € 8 en zijn verkrijgbaar bij: Passe Electrospeciaalzaak, Burg. Winklerplein 16a (0184-420259) en aan de kassa van De Lockhorst. Ook kunnen kaartjes worden besteld via www.theaterdelockhorst.nl.

advertentie
advertentie