Baanhoek West wordt ontsloten

14 mei 2009 om 00:00 Nieuws

Per 1 juli moet de weg klaar zijn waarna zo snel mogelijk de Ouverture wordt aangelegd. De rotonde dankt zijn naam aan het feit dat de straten in Baanhoek West worden vernoemd naar bekende componisten, muziekinstrumenten en andere termen in de muziek. Over de Ouverture werd maandagavond in de gemeenteraad vrij uitgebreid gediscussieerd waarbij de discussie zich uitsluitend toespitste over wie voorrang moet krijgen: fietsers of het gemotoriseerd verkeer. De gemeente Sliedrecht heeft ervoor gekozen bij alle rotondes binnen en buiten de bebouwde kom fietsers uit de voorrang te houden. Uit landelijk onderzoek blijkt dat dit veiliger is, al zijn de verschillen niet groot. Met dit voorrangsbeleid is Sliedrecht in deze regio een buitenbeentje. In de buurgemeenten Papendrecht en Hardinxveld-Giessendam hebben fietsers voorrang. Omdat uniformiteit is gewenst stelt het college voor het roer om te gooien. Met andere woorden: bij alle rotondes (dus niet alleen bij de Ouverture) krijgen fietsers voorrang. De raad besluit hierover op 25 mei. PvdA, CDA en VVD lieten maandagavond al duidelijk blijken wat ze van het voorstel vinden. De twee eerstgenoemde partijen zeiden voor een dilemma te staan en gaan ‘met pijn in hun hart’ overstag omdat ze uniformiteit het belangrijkst vinden. Frits van der Klis (VVD) zei dat er in de regio niet echt over is nagedacht en dat zijn partij kiest voor veiligheid en een betere doorstroming.

Per 1 juli moet aansluiting al gerealiseerd zijn SLIEDRECHT - In de realisatie van Baanhoek West zit steeds meer muziek. Bouwlieden zijn begonnen met de aanleg van een ontsluitingsweg waardoor de toekomstige bewoners van de nieuwbouwwijk gemakkelijk (lees: zonder omwegen) naar Papendrecht kunnen rijden.

Door Erik de Bruin

De weg die nu wordt aangelegd dient niet alleen ter ontsluiting van Baanhoek West maar wordt in de toekomst ook de doorgaande weg van Papendrecht naar Sliedrecht en vice versa. Met als neveneffect dat de gemeente het voornemen heeft de dijk (lees: Baanhoek) volledig in te richten als dertig kilometer zone zodat het voornamelijk door bestemmingsverkeer wordt gebruikt.

Verkeer dat naar het centrum wil, wordt ontmoedigd over de dijk te rijden. De gemeente gaat hierover in gesprek met omwonenden.

advertentie
advertentie