Met kikker op pad

14 mei 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard van de Natuur- en Vogelwacht De Alblasserwaard besteedt deze zomer uitgebreid aandacht aan kikkers, padden, waterplanten en alles wat leeft rond een paddenpoel.

Ook deze zomer is voor de kinderen van alles te doen. Het centrum heeft een aparte poster gemaakt met een opdrachtenpad: Met de Kikker op Pad. Samen met de begeleidende volwassene(n) kan het kind deze opdrachten uitvoeren. De opdrachten zijn zowel binnen als buiten. Er is een prijsvraagje aan verbonden. Voor het gebruik van de tas met inhoud (nodig voor de opdrachten) wordt een borg van € 10 gerekend. De inrichting van de grote zaal van het Streeknatuurcentrum en de kinderhoek is gekoppeld aan het thema.

Het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard is in het zomerseizoen geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00-17.00 uur. Adres: Matenaweg 1, 3356 LS Papendrecht (bij het Alblasserbos). Tel: 0184-412618. Op de website www.nvwa.nl kunnen belangstellenden meer informatie vinden over de vereniging Natuur- en Vogelwacht ‘de Alblasserwaard’. Het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard met de bijbehorende heemtuin is het bezoekadres van deze vereniging.

advertentie
advertentie