CDA Alblasserwaard neemt kijkje bij bedrijven

19 mei 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In het kader van de naderende verkiezingen voor het Europarlement bezocht het CDA Alblasserwaard vorige week een aantal bedrijven in Sliedrecht en Alblasserdam, waarbij de problemen die zich vanwege de recessie voordoen ruim konden worden besproken. De activiteiten werden afgesloten met actie op de Kerkbuurt, waarbij voorbijgangers gevraagd werd naar hun mening over bouwen in Sliedrecht, voorrang op rotondes en intergemeentelijke samenwerking.

Corien Wortmann-Kool en Cornelis Visser, respectievelijk tweede en zesde op de CDA kieslijst voor Europa, waren maandag 11 mei samen met vertegenwoordigers van provinciale staten en uit de regiogemeenten ’s morgens te gast bij Teus Vlot Diesel&Marine aan de Baanhoek in Sliedrecht. Daar was de binnenvaart onderwerp van gesprek, ingeleid door Teus Vlot, Jan Struijk, voormalig hoofdbestuurslid van de Koninklijke “Schuttevaer” (de landelijke vereniging van schippers) en van Wim Hovestadt, man uit de praktijk. Aan de orde kwamen onder andere de (te) uitgebreide regelgeving en de problematiek van de overcapaciteit.

Het middagprogramma omvatte een bezoek aan de Maat Transport Groep in Alblasserdam, waar de komst van de Container Terminal op het industrieterrein Nieuwland aan de orde kwam. Wethouder Sjoerd Veerman lichtte de huidige stand van zaken toe. Henk Stout vroeg namens de Belangengroep Dijk aandacht voor de met de komst van de terminal samenhangende verkeersproblematiek. Nadrukkelijk werd gesteld dat de infrastructuur moet zijn aangepast voordat de container terminal operationeel wordt. Daarbij wordt met name ook gedacht aan verbreding. Tijdens dit middagbezoek kwam ook de lijsttrekker van het CDA, Wim van de Camp, nog even langs om de campagne te ondersteunen.

Een al eerder gepland bezoek van Corien Wortmann aan de Vereniging Sliedrechtse Ondernemingen was tevens opgenomen in het programma van deze dag. Gastbedrijf waren Vlot Mondial Movers en Transport Service Sliedrecht op het Noord Oost Quadrant in Sliedrecht. Het bedrijf sleepte onlangs de belangrijke prijs van Beste Leerbedrijf in de wacht.

's Avonds was er een open avond in het Griendencollege waar Cornelis Visser sprak over de problematiek in de landbouw.

Zaterdag 16 mei werd de actieweek in Sliedrecht afgesloten op de Kerkbuurt. Gedurende de dag werden voorbijgangers geïnformeerd over de Euro-verkiezingen op 4 juni. Tevens werd een aantal stellingen voorgelegd waarbij een standpunt kon worden ingenomen. Gevraagd werd naar de mogelijkheden van bouwen nu Sliedrecht binnen de huidige bouwgrenzen vol raakt. 23 procent antwoordde dat dan maar niet meer gebouwd moet worden. Eveneens 23 procent ging dan liever binnen de huidige grenzen over tot hoogbouw en 54 procent van de ondervraagden koos voor beperkt bouwen in het Groene Hart. De tweede stelling vroeg om een standpunt met betrekking tot voorrang op rotondes. 35 procent koos voor voorrang voor de auto, 65 procent gaf de fietserliever voorrang. De laatste stelling ging over intergemeentelijke samenwerking. Voor de keuze om geheel zelfstandig te zijn ging 33 procent, 20 procent wil meer samenwerken met Drechtsteden en 49 procent voelt meer voor samenwerking met Hardinxveld-Giessendam.

De uitslag van deze peiling zal door de fractie van het CDA worden meegenomen in besprekingen over de genoemde onderwerpen.

Op de foto: CDA-ers Wim van de Camp, Corien Wortmann en Cornelis Visser op bedrijfsbezoek

advertentie
advertentie