150-ste koorlid voor mannenkoor Ichthus

20 mei 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Dat zingen in koorverband een geliefde bezigheid is, blijkt uit het feit dat het Christelijk Sliedrechts Mannenkoor Ichthus afgelopen repetitie de mijlpaal van 150 leden bereikte. De heer G. Petersen uit H.I. Ambacht werd met applaus als koorlid verwelkomd. Om zich snel thuis te voelen binnen het koor, kreeg hij de laatst uitgekomen Nederlandstalige cd van het koor ‘Denk aan mij’ en twee vrijkaartjes voor het jaarlijkse uitstapje van het koor in juni naar Urk.

Het interkerkelijke mannenkoor, dat dit jaar 20 jaar bestaat, is langzaam maar zeker uitgegroeid tot één van de grootste mannenkoren van Nederland met leden uit de wijde omtrek. Het mannenkoor staat onder leiding van de bekende musicus en dirigent Martin Zonnenberg.

Het succes van het koor is volgens voorzitter Arie Schouten voornamelijk toe te schrijven aan de dirigent. ,,Met zijn gedrevenheid en virtuositeit weet hij de koorleden te inspireren en te stimuleren om zich in te zetten en te zingen. Zowel de repetities als uitvoeringen vormen hierdoor een bijzondere belevenis waaraan veel plezier wordt beleefd."

In het kader van het 20-jarig bestaan dit jaar zal er op zaterdag 10 oktober een lustrumconcert worden gehouden in de Bethlehemkerk in Papendrecht. Aan dit concert wordt medewerking verleent door de Urker Zangers onder leiding van Jacob Schenk.

Mannen die mee willen zingen met dit concert worden van harte uitgenodigd om de koorrepetities te bezoeken. Er wordt gerepeteerd maandagavond van 20:30 tot 22:00 uur in de Grote kerk van Sliedrecht. Meer informatie over het koor en de concerten staat op www.mannenkoor-ichthus.nl

Bij de foto: De heer Gerrit Petersen uit H.I. Ambacht wordt als 150 -ste lid verwelkomt door voorzitter Arie Schouten.

advertentie
advertentie